ADVERTISEMENT
News

După Emmanuel Macron, alt politician francez a fost atacat pe stradă! Liderul de stânga, acoperit cu făină

Alt politician francez a fost atacat pe stradă după pățania președintelui Emmanuel Macron
Autor: Alexandru Năstase | 13.06.2021 | 10:28
După Emmanuel Macron, alt politician francez a fost atacat pe stradă! Liderul de stânga, acoperit cu făină
Jean-Luc Mélenchon a fost atacat cu făină. Sursa foto - facebook

Vă readucem aminte că șeful statului a fost pălmuit de un bărbat. De data aceasta a venit rândul liderului de stânga, fost candidat la prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Jean-Luc Mélenchon a fost atacat cu făină în timpul unui marș al stângii contra ofensivei propagandistice a extremei dreapta.

Alt politician din Franța atacat pe stradă!

Nu a fost singurul care a pățit-o. Alături de el, alte câteva persoane au ajuns și ele acoperite cu făină. În mod evident, incidentul a provocat o îngrijorare destul de mare în Franța. Cu toate acestea, politicianul a încercat să păstreze un ton detașat.

ADVERTISEMENT

Culmea, acesta chiar a glumit, dar, în cele din urmă, și el a recunoscut că există o tensiune aparte în spațiul public francez.

„Așadar, această violență… Nu știu cine este persoana care (a atacat cu făină – n.r.), dar i-a reușit, pentru că sunteți toți aici, deci spectacolul este asigurat.

ADVERTISEMENT

Bun, nu a fost decât niște făină, sunt bine, la fel și bieții oameni de lângă mine.  Există o tensiune serioasă, nu știu care a fost motivul atacului cu făină, dar… Sunteți siguri că făina era pentru mine?”, a zis Jean-Luc Mélenchon.

Acesta s-a inspirat în politică de la Jean Jaurès, fondatorul socialismului republican francez. El susține creșterea drepturilor muncii și extinderea programelor de asistență socială franceze.

ADVERTISEMENT

Mélenchon a cerut, de asemenea, redistribuirea în masă a bogăției pentru a remedia inegalitățile socioeconomice existente.

Politicile interne propuse de Mélenchon includ un impozit pe venit de 100% pe veniturile de peste 360.000 EUR pe an, rambursarea integrală a statului pentru costurile asistenței medicale, o reducere a puterilor prezidențiale în favoarea legislativului și relaxarea legilor privind imigrația.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mélenchon susține căsătoria între persoane de același sex și dreptul femeilor la avort. El susține și legalizarea canabisului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!