News

Alte noi restricții în București. Se închid și sălile de jocuri de noroc, barurile și cluburile

07.10.2020 | 13:46
ADVERTISEMENT

Au fost adoptate alte restricții în București, la doar 24 de ore după măsurile anunțate ieri de prefectul Capitalei.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea sălilor de jocuri de noroc, a barurilor, cluburilor și discotecilor. Sunt permise în continuare jocurile de pariuri sportive.

ADVERTISEMENT

”Dacă rata de incidență ajunge la 3 vor fi luate măsuri extreme. Ieri incidența în București era de 1,86 la mia de locuitori”, a precizat prefectul Gheorghe Cojanu.

Restricții în București: Se închid sălile de jocuri de noroc

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că în ședința CMSU au fost adoptate 3 hotărâri. Prima vizează închiderea barurilor, cluburilor și discotecilor, care nu erau menționate în adresa de la Direcția de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

A doua hotărâre se referă la distanța în jurul școlilor în care este obligatorie purtarea măștii. Ea a fost micșorată de la 100 de metri la 50 de metri.

Ultima hotărâre de restricții pentru București vizează închiderea cazinourilor și sălilor de jocuri, cu excepția jocurilor de pariuri și loterie în care doar se plasează bilete.

ADVERTISEMENT

”Barurile, cluburile și discotecile nu erau incluse în decizia inițială. S-a emis propunerea de interzicere a jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor”, a precizat Gheorghe Cojanu.

O serie de măsuri au fost anunțate ieri de CMSU prin prefectul Capitalei. România trece prin cele mai grele clipe provocate de pandemia de COVID-19. Bucureștiul se află în vârf cu cele mai multe cazuri noi înregistrate în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

”În afară, în exterior nu s-a interzis nimic, dar în interior interzicându-se absolut tot – comercializare, servire, produse alimentare, preparate, băuturi alcoolice, este implicit că vor putea fi nunţi şi botezuri. Exact. Şi sălile, saloanele de evenimente intră la aceeaşi categorie. Fac precizarea că în momentul în care rata de incidenţă scade sub 1,5 la mie, iar această rată de incidenţă ne este comunicată săptămânal, CMBSU se va reuni de îndată şi va dispune reluarea tuturor activităţilor care au fost restricţionate pentru o perioadă, sperăm noi, nu mare. De mâine vor intra în vigoare aceste măsuri. Imediat. 7 zile cel puţin vor rămâne închise,” a declarat marți Gheorghe Cojanu.

ADVERTISEMENT
Tags: