News

Alte trei țări impun restricții românilor! Lista celor care ne-au interzis total accesul sau cer carantină și test COVID-19

26.07.2020 | 10:29
Alte trei tari impun restrictii romanilor Lista celor care neau interzis total accesul sau cer carantina si test COVID19
ADVERTISEMENT

Alte trei țări impun restricții românilor! Creșterea numărului de cazuri COVID-19 vine la pachet cu probleme la granițele europene.

Concret, Cipru a decis să interzică total accesul turiștilor români, Austria schimbă și ea condițiile de intrare în țară, în timp ce Grecia impune obligativitatea unui test COVID-19 chiar și celor care vin cu avionul.

ADVERTISEMENT

Toate acestea se întâmplă după ce România a confirmat nu mai puțin de 43.678 de cazuri de coronavirus. Culmea, în ultimele 24 de ore au fost anunţate alte 1284 de infectări.

Românii, blocați la granițe

Începând de luni, 27 iulie, toţi cetățenii români care merg în Austria trebuie să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Atenţie, acesta trebuie să fi fost eliberat cu maximum 72 de ore înainte, aici fiind noutatea. Până la data precizată mai sus, testul trebuia eliberat cu maximum 96 de ore înainte, adică 4 zile.

În mod evident, certificatul trebuie să fie în limba germană sau engleză. Măsura va fi valabilă cel puțin până la 30 septembrie 2020, anunță Ministerul român de Externe.

ADVERTISEMENT

Există o posibilitate să mergeți în Austria și fără test – astfel cine nu prezintă dovada testului intră în izolare 10 zile, nu 14 ca până acum.

În aceeași zi, 25 iulie, Cipru a decis să interzică accesul cetățenilor români pe teritoriul său. Concret, România a fost inclusă de Executivul de la Larnaca pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

ADVERTISEMENT

Astfel, în Cipru mai pot intra doar cei care au cetățenie sau posesorii de pașapoarte diplomatice aflați în misiune. De asemenea o mai pot face oamenii de afaceri sau de știință care trebuie să călătorească din motive profesionale, sportivii care au contracte încheiate la cluburi din Cipru, dar și specialiști cu contracte de muncă, cazuri umanitare.

S-au schimbat regulile și în Grecia. Cei care aleg să meargă cu avionul trebuie să prezinte un test molecular negativ la coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Până acum, această măsură îi viza doar pe cei care intrau prin punctul de trecere de la Kulata.

Italia nu a mai stat pe gânduri și a introdus carantină obligatorie, timp de 14 zile, pentru toţi cei veniţi din România şi Bulgaria, cel puţin până la 31 iulie.

Pe lista țărilor care ne-au restricțuionat accesul se mai află Finlanda, Lituania și Moldova. De asemenea, în țările de pe lista portocalie, românii sunt primiți doar dacă au un certificat medical care să ateste un rezultat negativ la testarea pentru COVID-19.

Izolarea pentru 14 zile este recomandată sau obligație pentru români în Olanda, Marea Britanie, Irlanda Estonia sau Letonia. Teste COVID-19 sunt solicitate ăn Ungaria, Cehia, Bosnia și Rusia, fiecare la diferite ore. În Danemarca se cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare, la intrarea în țară, iar în Islanda scapi de izolarea la domiciliu dacă faci un test pentru coronavirus în aeroport, pe care îl plătești.

 

 

ADVERTISEMENT