Life

Alternativa la Valea Prahovei. Staţiunea din apropiere de Bucegi unde te poţi bucura de linişte şi răcoare

În apropiere de Bucegi se află o stațiune vis, unde te poți bucura în liniște de natură, aer curat și răcoare. Aici vin mulți turiști, care vor să scape de agitația urbană.
26.07.2022 | 14:39
Alternativa la Valea Prahovei Statiunea din apropiere de Bucegi unde te poti bucura de liniste si racoare
Valea Doftanei, stațiune turistică din județul Prahova. Sursa foto: valeadoftanei.ro, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În apropiere de Bucegi se află o stațiune turistică de vis: Valea Doftanei. Aici găsești liniște, răcoare și aer ușor respirabil, fără poluare, ceea ce are nevoie orice persoană afectată de agitația urbană.

Valea Doftanei, stațiunea din județul Prahova unde te poți conecta în liniște cu natura

Valea Doftanei este, mai exact, o comună din nordul județului Prahova. Este compusă din doar două sate, Tesila și Trăisteni. Denumirea de ”Valea Doftanei” provine de la râul omonim care o traversează.

ADVERTISEMENT

Râul izvorăște din Munții Baiului, din Pasul Predeluș, de la o altitudine de 1260 metri. Tot în nord este mai accentuat relieful muntos al localității. Aici se află și limitrofa cu județul Brașov.

Masive muntoase precum o piramidă egipteană în Valea Doftanei

Spre obârșia Doftanei sunt masive muntoase precum: Cucioaia, Orjogoaia, Radela, Zanoaga, Baiu Mare, Baiu Mic, Unghia Mică și Unghia Mare. Acesta din urmă aduce cu o piramidă din Egipt.

ADVERTISEMENT

În Valea Doftanei se află în jur de 7.000 de locuitori. Aceștia sunt oricând binevoitori de a oferi cazare. Gospodăriile lor, 2.800 la număr, sunt situate de o parte și de alta a râului și afluenților lui.

Valea Doftanei s-a format în perioada domniei lui Radu Paise (1535-1545). A fost atestată documentar în prima jumătate a secolului al XVI-lea, împreună cu satele Tesila și Trăișteni, dependente de mănăstirile Mărgineni și Sinaia.

ADVERTISEMENT

Ce obiective turistice se mai pot vizita în Valea Doftanei. Aici se organizează și evenimente tradiționale

În frumoasa stațiune turistică se află și muzee. Anume,  Muzeul de Arte Plastice și Momumentul Eroilor din Tesila. Primul conține lucrări ale Taberei internaționale de artă plastică Valea Neagră.

Tabără din Valea Neagră este un eveniment important. Reunește anual artiști plastici din întreaga țară: sculptori, pictori etc. De altfel, la fiecare început de septembrie se organizează Ziua Lacului Paltinu.

ADVERTISEMENT

Tot pe Valea Doftanei mai are loc și Festivalul Cascavelei. Evenimentul se desfășoară de la finalul lunii august până la începutul lui sepembrie. Locuitorii zonei își scot la vânzare brânza de specialitate, caracteristică zonei și care este înregistrată la OSIM de câțiva ani, însă puțin români au auzit de acest preparat.

ADVERTISEMENT
Tags: