News

Alți 3 români aflați în Grecia, pozitivi COVID-19! Ce se întâmplă cu ei

13.07.2020 | 19:51
Alti 3 romani aflati in Grecia pozitivi COVID19 Ce se intampla cu ei
ADVERTISEMENT

Alți 3 români aflați în Grecia au fost confirmați pozitiv la testul COVID-19! Doi dintre ei se aflau pe Insula Evia si unul la Salonic. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, cei doi cetateni romani confirmati pozitiv in Insula Evia au fost transferati deja intr-o unitate hoteliera destinata carantinarii.

ADVERTISEMENT

Aici vor rămâne pentru douasprezece zile, după care sunt liberi să plece acasă, însă cu o singură condiție – dacă rezultatul va fi unul negativ.

Trei români aflați în Grecia, rezultat pozitiv COVID-19!

Ceilalti membri ai grupului cu care cele doua persoane confirmate pozitiv au intrat pe teritoriul Republicii Elene si care au fost testati, la randul lor, la momentul intrarii in Grecia, au fost plasati in izolare.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că autoritatile locale le asigură apa si alimente, precum si produse de stricta necesitate. Aceștia se vor întoarce în țară, in cursul zilei de marti, cu un autocar pus la dispozitie de agentia turistica prin care a fost achizitionat pachetul turistic.

Între timp, MAE a explicat că la nivelul Ambasadei Romaniei la Atena nu au fost receptionate solicitari de asistenta consulara din partea persoanelor in cauza.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe românul aflat în Salonic, acesta ar fi contactat Consulatul General al Romaniei din Salonic, anuntand ca a fost confirmat pozitiv in urma testarii efectuate la intrarea pe teritoriul Greciei.

Persoana in cauza a intrat în Grecia la data de 8 iulie. Acesta se află deocamdată intr-un apartament inchiriat in Salonic, impreuna cu un alt cetatean roman, despre care se știe că încă nu a fost testat.

ADVERTISEMENT

Consulatul General al Romaniei la Salonic intreprinde demersuri pe langa autoritatile elene pentru aplicarea procedurii prevazute de legislatia elena in astfel de cazuri, inclusiv o eventuala retestare a persoanei infectate.

Totodata, mai precizeaza MAE, Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei la Salonic au intreprins demersuri de urgenta pentru solicitarea de date oficiale din partea autoritatilor elene centrale cu privire la situatia celor trei cetateni romani depistati pozitiv, precum si pentru a se asigura ca acestia primesc ingrijirea si asistenta necesare in astfel de situatii.

 

ADVERTISEMENT