News

Alți doi morți după incendiul de la Matei Balș! Bilanțul a ajuns la 14 victime

06.02.2021 | 11:39
Alti doi morti dupa incendiul de la Matei Bals Bilantul a ajuns la 14 victime
ADVERTISEMENT

Alți doi morți după incendiul de la Matei Balș! În acest moment, bilanțul a ajuns la 13 victime. Toți și-au pierdut viața în urma tragediei care a avut loc la parterul unui pavilion al unității medicale din București. 


UPDATE / Ministerul Sănătăţii a anunţat un alt deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. În acest moment sunt 14 victime înregistrate.

ADVERTISEMENT

Ultimele două cazuri sunt reprezentate de un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate.

De asemenea, un alt bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr Victor Babeş” a încetat din viață. Pacientul, care se afla în secţia de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 şi avea comorbidităţi.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ / Vă readucem aminte că, în acel pavilion, erau internați bolnavi cu coronavirus. În primă fază, au fost găsiți trei pacienți care au murit carbonizați.

La câteva ore distanță s-a anunțat că o a patra persoană a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. În aceeași zi a mai fost descoperită într-un grup sanitar o altă victimă decedată

ADVERTISEMENT

Alți doi oameni au murit după incendiul de la Matei Balș!

Între timp, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat că au terminat cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Institutul “Matei Balş”.

Urmează ca specialiştii de la INSEMEX Petroşani să facă o expertiza tehnică pentru a stabili cu exactitate cauzele incendiului.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, în acest caz au fost audiate 33 de persoane, cadre medicale, personal administrativ, poliţişti care au participat la intervenţie şi rude ale victimelor.

Totodată, a fost finalizată procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi. De asemenea, au fost ridicate dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere.

S-a dispus și efectuarea unor percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2.

În acest caz, se continuă efectuarea de verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază.

ADVERTISEMENT