News

Alți patru miniștri sunt vizați de moțiuni simple inițiate de către PSD

14.05.2020 | 16:49
Alti  patru ministri sunt vizati de motiuni simple initiate de catre PSD
ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a anunțat că social-democrații pregătesc alte trei moțiuni simple împotriva unor miniștri, în afară de cea care-l vizează pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și care va fi citită luni în Parlament.

Prima moțiune simplă, citită luni în Parlament

Pe lângă Oros, PSD pregătește moțiuni împotriva miniștrilor Marcel Vela, Nelu Tătaru și Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

Luni vom citi moţiunea împotriva ministrului Agriculturii şi, de asemenea, am început lucrul la alte trei moţiuni simple adresate Ministerului de Interne, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a declarat Lucian Romașcanu.

El a precizat că în Biroul Permanent al PSD care s-a desfășurat astăzi s-a făcut o informare privind demersurile  făcute de partid în Parlament pentru înființarea comisiilor de anchetă referitoare la achizițiile publice în timpul epidemiei de coronavirus și condițiile în care au plecat la muncă în străinătate muncitorii români în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Social-democrații iau în calcul și depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Orrban.

Nu am renunţat la ideea unei moţiuni de cenzură, mai ales când vedem performanţele acestui Guvern total iresponsabil. Responsabilitatea în schimb de partea noastră este să nu punem ţara în faţa unei crize în timpul stărilor de alertă şi când pandemia nu este sub control. Lucrăm la un program legislativ şi economic şi, imediat ce condiţiile din ţară o vor permite, vom depune această moţiune de cenzură”, a spus senatorul PSD.

ADVERTISEMENT

Ministrul Cîțu, țintă a PSD

Miercuri, plenul Camerei a adoptat moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.

În textul moțiunii intitulate ”Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, ministrului Finanțelor i se impută faptul că nu a venit cu măsuri eficiente de susținere a economiei în perioada epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională! După aproape două luni de stare urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, se spune în textul aprobat în Cameră.

La dezbaterea din plen, ministrul Cîțu a lansat un  atac virulent la adresa semnatarilor moțiunii PSD pe care i-a numit criminali, țepari și ticăloși.

 

ADVERTISEMENT
Tags: