News

Alți trei sportivi sosiți din Africa de Sud au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății anunță că alți trei sportivi sosiți din Africa de Sud au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Tinerii se află în continuare în izolare
07.12.2021 | 14:20
Alti trei sportivi sositi din Africa de Sud au fost testati pozitiv cu virusul SARSCoV2
ADVERTISEMENT

Alți trei sportivi repatriați din Africa de Sud au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, anunță Ministerul Sănătății. Probele vor fi trimise la Institutul Național de Cercetare “Cantacuzino” în vederea secvențierii tulpinii, pentru a vedea dacă cei trei sunt infectați cu noua variantă de COVID-19.

Alți trei sportivi veniți din Africa de Sud, testați pozitiv cu COVID-19

Ministerul Sănătății a anunțat marți, 07 decembrie, că alți trei rugbiști de la CSM Știința Baia Mare sunt infectați cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8-a de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2”, au declarat reprezentanții ministerului.

Potrivit acestora, cele trei probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare “Cantacuzino”.

ADVERTISEMENT

Sportivii lotului ale căror teste sunt negative vor putea ieși din izolare în a zecea zi de carantină. În schimb, cei trei sportivi depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Medicii spun că starea lor de sănătate este bună și că sunt asimptomatici.

MS a mai precizat că toți sportivii care au venit din Africa de Sud sunt vaccinați împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Noi suspiciuni de infecție cu tulpina Omicron

Odată cu depistarea celor trei noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19, apar din nou suspiciuni cu privire la infectarea cu varianta Omicron.

Primele două cazuri de Omicron au fost confirmate în România în data de 4 decembrie. Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă seară că doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 sunt infectați cu noua variantă a coronavirusului. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

ADVERTISEMENT

Medicii au mai spus, de asemenea, că este posibil ca și primul sportiv diagnosticat cu COVID-19 să aibă tot noua variantă de virus, însă diagnosticul va fi aflat săptămâna aceasta.

“În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud.

Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, a mai precizat MS.

Reiterăm că 46 de cetățeni români au fost repatriați după ce au rămas blocați în Africa de Sud în urma anulării mai multor curse aeriene.

ADVERTISEMENT
Tags: