News

Alunecare de teren în Râmnicu Vâlcea. O stradă este în pericol. Pompierii intervin. Video

11.12.2020 | 15:16
Alunecare de teren in Ramnicu Valcea O strada este in pericol Pompierii intervin Video
ADVERTISEMENT

Pompierii militari au fost solicitați să intervină vineri după amiaza în Râmnicu Vâlcea, acolo unde o alunecare de teren a afectat o stradă din oraș.

Din primele informații, strada în cauză a fost afectată pe o lungime de 15 metri. Terenul de sub trotuar s-a tasat considerabil, iar bordurile s-au prăbușit.

ADVERTISEMENT

VIneri, tot în Vâlcea, pe DN 7A, la Voineasa, se circulă pe o singură bandă, după ce pietre s-au desprins şi au căzut de pe versanţi. Judeţul Vâlcea se află sub atenţionare hidrologică Cod galben.

Pompierii intervin în Râmnicu după o alunecare de teren pe o stradă

Alunecarea de teren a fost consemnată pe Strada Petrișor din Municipiul Râmnicu Vâlcea și a afectat gardul și trotuarul. În pericol au fost și două autoturisme.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, la fața locului s-a deplasat o echipă la Grupul de Intervenție Râmnicu Vâlcea. Alunecarea este pe circa 15 m lungime și 3 m lățime. O casă se află la circa 15 m și, din fericire, nu este în pericol iminent.

La baza alunecării au stat, cel mai probabil, precipitaţiile abundente din ultimele zile. Din datele ANM, judeţul Vâlcea se află, vineri, începând cu ora 13:10, sub atenţionare hidrologică Cod galben, valabilă până la miezul nopţii. perioadă în care se pot produce scurgeri importante pe versanţi, viituri, creşteri de debite ale râurilor, precum şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

ADVERTISEMENT

Probleme și cu căderile de pietre de pe munte în Vâlcea

Tot vineri, conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, astfel de fenomene periculoase din cauza ploilor s-au produs, vineri după-amiază, și pe DN 7A Brezoi – Voineasa, unde în zona localităţii Voineasa, la kilometrul 18+600 de metri, au căzut pietre de pe versanţi, motiv pentru care se circulă pe o singură bandă de mers, alternativ, în ambele sensuri.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, anunță instituția.

ADVERTISEMENT

În acest context, poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu prudenţă şi să anunţe de îndată orice pericol sau obstacol observat, la numărul unic de urgenţă 112.

Vremea rea din România va dura cel puțin până vineri seara la ora 18:00, perioadă în care sunt în vigoare o avertizare de tip cod galben și o informare de ploi, vânt și ninsori.

ADVERTISEMENT