News

Alunecare de teren provocată de o ploaie torențială. 13 oameni și-au pierdut viața

07.08.2020 | 17:27
Alunecare de teren provocata de o ploaie torentiala 13 oameni siau pierdut viata
ADVERTISEMENT

Alunecare de teren provocată de o ploaie torențială în India. Cel putin 13 persoane si-au pierdut viata in urma ploilor torentiale musonice.

Tragedia s-a petrecut in statul Kerala, din sudul Indiei, conform unui anunț făcut chiar de autoritati. Mai mulți oameni au fost salvați în ultima clipă.

ADVERTISEMENT

În districtul Idukki, 12 persoane au fost duse la un spital din apropiere pentru a primi ingrijiri medicale. Antony Scaria, un inalt functionar administrativ spune că starea acestora este una bună.

Alunecare de teren provocată de o ploaie torențială

Alunecarea de teren a avut loc in regiunea Rajamalai din acest district, in care locuiesc circa 78 de persoane, a mai precizat acesta.

ADVERTISEMENT

“Am recuperat 13 trupuri neinsufletite de la fata locului. Operatiunile de salvare sunt in curs de desfasurare intrucat multi dintre rezidenti sunt dati disparuti si ar putea fi prinsi sub stratul de noroi”, a spus Scaria.

De altfel, ploile torentiale au dus și la prabusirea unui pod din regiune. Accesul in aceasta zona a devenit mai mult decât dificil.

ADVERTISEMENT

Și activitatea echipelor de salvatori a fost, de asemenea, ingreunata de terenul accidentat si deluros. Un grup de 50 de salvatori din partea departamentului de pompieri, echipati pentru interventii pe timp de noapte, a fost mobilizat in regiune.

Aceștia participă la operatiunile de cautare solicitate chiar de premierul statului, Pinarayi Vijayan. Statul a chemat și elicopterele Fortelor Aeriene Indiene pentru a sprijini operatiunile si eforturile de salvare.

ADVERTISEMENT

Ploile torentiale au deteriorat totodata elemente de infrastructura si drumuri si au provocat inundatii in regiune. Departamentul regional de meteorologie a prognozat ploi extrem de intense pana sambata.

Vă reamintim că sezonul musonic dureaza în India din iunie pana in septembrie

ADVERTISEMENT
Tags: