News

Alunecarea de pământ de la Azuga a avut loc pe un teren al Casei Regale. Posibilele cauze ale dezastrului

11.04.2020 | 16:35
ADVERTISEMENT

Casa Regală a confirmat că terenul afectat de alunecarea de pământ de la Azuga îi aparține și a anunțat că va face ”tot ceea ce este posibil” pentru atenuarea efectelor. Familia regală a precizat că nu s-au făcut defrișări recente pe acest teren care să fi provocat catastrofa, informează stirileprotv.ro.

Casa Regală nu a făcut defrișări de acest teren

Familia Regală este alături de persoanele afectate de accidentul natural, iar, începând de aseară, Casa Majestăţii Sale ţine permanent legătura cu autorităţile locale şi va face tot ce este posibil pentru atenuarea efectelor alunecării de teren, cu respectarea legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Casei Regale.

ADVERTISEMENT

Casa Regală a precizat că nu a dispus tăieri de copaci pe acest teren de când i-a fost retrocedat, posibilele cauze ale alunecării de teren fiind vârsta înaintată a copacilor sau eroziunea produsă de apă.

În ultimii 19 ani, pe acest teren nu s-a efectuat nicio defrişare, conform cu legile în vigoare. Ultima tăiere de copaci a avut loc în anul 2001, anterior retrocedării către Regele Mihai I. Echipele de specialişti de la faţa locului analizează cauzele posibile ale alunecării de teren. Acestea pot fi explicate prin vârsta înaintată a copacilor, care au îngreunat panta foarte mare a versantului, sau prin eroziunea produsă de apă”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Alunecarea de teren a survenit  vineri seara și a afectat un hectar de teren

În localitatea Azuga, pe strada Umbroasă s-a produs o alunecare de teren. Alunecarea nu a ajuns încă la locuinţe, dar preventiv în această seară vor fi evacuate 20 de familii, deoarece există posibilitatea ca alunecarea să avanseze către locuinţe. Din primele informaţii se pare că a fost afectat şi cursul pârâului Azuga”, a transmis ISU Prahova.

Deocamdată, casele celor 20  de familii nu au fost afectate dar posibilitatea extinderii suprafeței afectate face nesigure aceste locuințe.

ADVERTISEMENT