Fotbal international

Alvaro Morata a semnat! S-a întors la Madrid, dar nu pe Santiago Bernabeu

28.01.2019 | 19:50
Alvaro Morata a semnat Sa intors la Madrid dar nu pe Santiago Bernabeu

Internaționalul spaniol Alvaro Morata a semnat noul contract. S-a întors la Madrid, dar nu pentru a juca pentru a treia oară în carieră pe Santiago Bernabeu. Alvaro Morata a lăsat pentru un an și jumătate ceața Londrei, fiind împrumutat de Chelsea la Atletico Madrid, de fapt la clubul la care a făcut în juniorat primii pași spre performanță.

Venirea la Chelsea a atacantului argentinian Gonzalo Higuain de la Juventus a deschis și ușa pentru plecarea lui Alvaro Morata, care semnase în vara lui 2018 cu The Blues, alegând Premier League în locul unei întoarceri în Serie A, la AC Milan, după o perioadă cu amintiri plăcute, petrecută la Juventus. La Londra Morata nu a reușit să devină acel vârf de lance marcator de multe goluri și ambele părți au ajuns la concluzia că despărțirea ar fi cea mai bună soluție. Chelsea a plătit o sumă mare pentru spaniol, 70 milioane euro.

Alvaro Morata este produsul lui Atletico, dar a trădat de mic și a plecat la Real

Alvaro Morata s-a aflat în tribune la meciul din ultima etapă jucat de Atletico Madrid și câștigat pe teren propriu cu 2-0 în fața vecinilor de la Getafe și fanii echipei pregătite de Diego Simeone s-au împărțit în două tabere, pro și contra venirii atacantului spaniol. O parte dintre fani s-a arătat entuziasmată de faptul că Atletico s-a întărit cu un vârf de clasă, dar cealaltă parte l-a fluierat și apostrofat, neuitând că jucătorul a trădat repede, de la o vârstă fragedă culorile alb-roșu și a mers tocmai la rivalii concitadini, Real Madrid.

Alvaro Morata a semnat cu Atletico Madrid. Fotografia care dovedește că Morata a făcut primii pași în fotbal la Atletico
Alvaro Morata a semnat cu Atletico Madrid. Fotografia care dovedește că Morata a făcut primii pași în fotbal la Atletico

Alvaro Morata va juca până în vara lui 2020 pe Wanda Metropolitano, noua casă, supermodernă, a lui Atletico, sub formă de împrumut și pentru aceasta șefii lui Atletico vor plăti 7,5 milioane euro. Dacă din vara lui 2020 vor dori un transfer definitiv acesta va fi posibil în schimbul a 40 de milioane euro. Salariul de 8,275 milioane euro de la Chelsea va fi suportat în următorul mod: 5 milioane Atletico, restul de Chelsea. Atletico avea nevoie de Morata, atâta timp cât Diego Costa e de multă vreme accidentat.