Sport

Alvaro Morata, clipe de coșmar la Euro 2020. Luis Enrique a cerut intervenţia poliţiei

Alvaro Morata trece prin momente grele la Campionatul European, după ce i-a fost amenințată și jignită familia
27.06.2021 | 23:10
Alvaro Morata clipe de cosmar la Euro 2020 Luis Enrique a cerut interventia politiei
ADVERTISEMENT
27-06-2021
20:09

Luis Enrique a cerut intervenţia poliţiei

După ce Morata a primit ameninţări din partea fanilor, selecţionerul Spaniei, Luis Enrique a sărit în ajutorul fotbalistului său. Antrenorul a cerut ca poliţia să ia atitudine în acest caz.

„Ce se întâmplă e suficient de grav încât poliția să intervină! E o crimă gravă! Insultarea familiei sale e o problemă serioasă care trebuie tratată de autorități. Și tratată urgent, așa cum trebuie. Vorbim despre soția și copiii lui“, a spus Luis Enrique, conform The Guardian.

De partea colegului său a fost şi Koke: „Suntem toți obișnuiți cu criticile și le acceptăm, dar nu tolerăm amenințările! Mai ales la adresa copiilor“.

Atacantului lui Atletico Madrid, împrumutat de la Juventus Torino, nu îi priește deloc Campionatul European și nu a reușit deloc să facă un turneu final la înălțimea așteptărilor suporterilor campioanei mondiale și europene.

Și nu e singurul! Luis Enrique este pus și el sub o presiune uriașă, fiind linșat de presa din Spania, care l-a atacat în termeni duri pentru meciul ibericilor de la EURO 2020. Spania a fost la un pas să rateze calificarea în optimi, după ce avea doar două puncte din primele două partide cu Suedia și Polonia.

ADVERTISEMENT

Alvaro Morata e cu moralul la pământ la EURO 2020: „Cum ar fi să primească atâtea amenințări să li se dorească moartea copiilor?”

Atacantul de 28 de ani, Alvaro Morata, e cu moralul la pământ la EURO 2020, după ce a primit valuri de jigniri și amenințări la adresa sa, dar mai ales a familiei lui, peste care nu poate trece. Deși a reușit să marcheze un gol în cele trei partide de la Campionatul European, însă a fost aspru criticat pentru ratările uriașe, care au exasperat o întreagă națiune.

Cel mai greu moment a fost cel după meciul cu Polonia, despre care a vorbit foarte sincer: „După meciul cu Polonia, n-am putut dormi deloc. Înțeleg că oamenii mă critică pentru că n-am marcat, dar vreau să se pună și ei în locul meu. Cum ar fi să primească atâtea amenințări să li se dorească moartea copiilor? Mă deranjează că-mi jignesc soția și copii”, a șocat jucătorul evaluat la 45 de milioane de euro conform transfermarkt.

ADVERTISEMENT

„Au spus tot felul de lucruri. Nici n-am putut dormi în ultimele zile, din cauza adrenalinei. Și pe mine mă deranjează că nu-mi pot face treabă. Fanii m-au fluierat de la încălzire. Eu dau totul te pe teren, iar cei din tribună nu-mi arată suportul pe care îl au pentru alți jucători”, a spus ce avea pe suflet Alvaro Morata.

Alvaro Morata le răspunde criticilor, care îl fac mai puternic

Cu toate astea, Alvaro Morata nu se lasă doborât și promite să le răspundă tuturor pe terenul de joc în meciul cu Croația din optimile EURO 2020, care va avea loc luni, 28 iunie, de la ora 19:00: „Eu sunt bine, poate că acum câțiva ani aș fi fost afectat. Sunt foarte bucuror că am ajuns în optimi”, a spus jucătorul după victoria cu 5-0 în fața Slovaciei.

ADVERTISEMENT

Morata a reușit să marcheze împotriva Poloniei, însă a ratat și o sumedie de alte ocazii. În meciul cu Slovacia putea să reușească să înscrie din nou, însă a executat extrem de slab o lovitură de la unsprezece metri. Spania a terminat grupa pe locul doi cu cinci puncte, la două distanță de liderul Suedia, în timp ce Slovacia a terminat pe locul al treilea cu trei puncte. Ultima în grupă a fost Polonia, care a reușit un singur rezultat de egalitate chiar împotriva Spaniei.

Spania va juca în optimi la Copenhaga în fața Croației, care a terminat tot pe locul doi în grupa grupa D. Croația a reușit o victorie și un rezultat de egalitate și a terminat la trei puncte distanță de Anglia. Din grupă au mai făcut parte Cehia, care a avut un golaveraj inferior.

ADVERTISEMENT