Sport

Alvaro Morata, înger şi demon. A stabilit un nou record pentru Spania, dar a ratat penalty-ul decisiv: „Era visul meu”

Alvaro Morata a marcat pentru 1-1 în semifinala cu Italia, dar a îngropat Spania la loviturile de departajare.
07.07.2021 | 02:46
Alvaro Morata inger si demon A stabilit un nou record pentru Spania dar a ratat penaltyul decisiv Era visul meu
ADVERTISEMENT

Italia a eliminat Spania în prima semifinală de la Euro 2020 la loviturile de departajare, după 1-1 în timpul regulamentar de joc. Alvaro Morata a fost înger şi demon pentru iberici.

Morata, autorul golului egalizator

Atacantului lui Juventus a început partida pe banca de rezerve şi a fost introdus în teren de selecţionerul Luis Enrique în minutul 62, la două minute după ce Italia a deschis scorul prin Chiesa.

ADVERTISEMENT

Morata s-a dovedit providenţial pentru echipa sa, reuşind să aducă egalarea pe tabelă cu 10 minute rămase din timpul regulamentar. După un un-doi perfect cu Dani Olmo, atacantul spaniol a trimis cu stângul pe lângă Donnarumma, din poziţie de unu la unu.

Criticat dur de suflarea microbistă din Spania în urma primelor jocuri de la Euro, în care nu a reuşit să înscrie şi a ratat foarte mult, Morata a adus din nou speranţa pentru echipa sa prin golul din minutul 80.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun marcator spaniol la Europene

Cu această reuşită, el a ajuns la 6 reuşite în turneele finale de Campionat European, devenind cel mai bun marcator spaniol în această competiţie, peste fostul recordman, Fernando Torres.

De asemenea, golul din acestă seară l-a transformat în primul jucător spaniol care marchează pe Wembley atât pentru echipa de club, cât şi pentru naţională.

ADVERTISEMENT

Mai mult, este doar al doilea fotbalist din istorie care punctează de cel puţin trei ori la două ediţii ale Campionatului European. A marcat de 3 ori în 2016 şi 2021. Doar Cristiano Ronaldo a mai reuşit acest lucru, lusitanul având minimum 3 reuşite în 2012, 2016 şi 2021.

A îngropat Spania la penalty-uri

La Euro 2020, Morata a marcat în grupă într-un 1-1 cu Polonia, apoi în optimi în 5-3 contra Croaţei şi în semifinala cu Italia, pentru 1-1. S-a transformat, însă, din înger în demon, la loviturile de departajare, când a ratat în seria a patra. Jorginho a transformat, iar squadra azzurra a avansat în finală, în timp ce Spania se întoarce învinsă acasă.

ADVERTISEMENT

Alvaro Morata: „Acest grup merita mai mult, mult mai mult“

La câteva minute după încheierea partidei cu Italia, atacantul lui Juventus a postat un mesaj pe contul lui de Instagram.

„Acest grup merita mai mult, mult mai mult. La fel ca pentru întreaga Spanie, era şi visul meu, visul nostru. Nu pot decât să afirm că sunt mândru că am făcut parte din această echipă.

Celor care au crezut în noi, MULŢUMESC. Uneori fotbalul poate fi foarte dur. Trăiască Spania!“, a scris Morata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Álvaro Morata (@alvaromorata)

Pentru evoluţia sa în meciul cu Italia, Luis Enrique a declarat că i-a mulţumit şi l-a îmbrăţişat pe Alvaro Morata, pentru golul egalizator, care a dat speranţe Spaniei.

ADVERTISEMENT
Tags: