Sport

Alvaro Morata, înjurat și amenințat cu moartea după ratarea penalty-ului decisiv din semifinala cu Italia

Alvaro Morata a dus Spania în prelungiri, apoi a trimis-o acasă după ratarea penalty-ului decisiv din semifinala cu Italia de la Euro 2020. Fanii au luat-o razna.
07.07.2021 | 15:12
Alvaro Morata injurat si amenintat cu moartea dupa ratarea penaltyului decisiv din semifinala cu Italia
ADVERTISEMENT

Atacantul lui Juventus și al naționalei Spaniei, Alvaro Morata, este cel mai detestat dintre fotbaliștii lui Luis Enrique după semifinala Euro 2020 cu Italia.

Morata a irosit un nou penalty la Turneul Final al Campionatului European, decisiv de această dată, la loviturile de departajare din meciul contra Squadrei Azzurra.

ADVERTISEMENT

Fanii au întrecut orice măsură

Alvaro Morata este cel mai ghinionist fotbalist de la Euro 2020. A ratat o lovitură de la 11 metri în meciul decisiv pentru calificarea în optimile EURO 2020, dintre Spania și Slovacia, iar marți, nu l-a învins pe Donnarumma de la punctul cu var și a trimis Spania a acasă.

În mediul online isteria a căpătat conotații periculoase, fotbalistul de 28 de ani și familia lui fiind ținta injuriilor fanilor supărați. De data aceasta s-a mers prea departe.

ADVERTISEMENT

Fanii l-au amenințat cu moartea pe atacant, iar de furia fanilor nu au scăpat nici soția, nici cei trei copii ai cuplului. Alice Campello, soția lui Alvaro Morata, a fost prima care a reacționat, însă a făcut-o într-un mod în care să nu-i provoace și mai mult pe internauții furioși.

”Sincer, niciunul dintre aceste mesaje nu m-a făcut să sufăr. Vorbim despre un sport al cărui menire este să unească, nu să vă dezvăluie frustrările. Sper ca în viitor să poată fi luate măsuri serioase pentru acești indivizi, pentru că e rușinos și innacceptabil”, a scris Alice Campello, pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT

Cu 6 goluri marcate pentru Spania la turneele finale ale Campionatelor Europene, Alvaro Morata este golgheterul naționalei ”Furia Roja” în întrecerile continentale inter-țări. Acest lucru nu l-a ajutat să scape de jignirile conaționalilor dezamăgiți de ratarea calificării în finala Euro 2020.

”Am fost amenințat, înjurat, mi s-a transmis că ’sperăm să-ți moară copiii’. Am ajuns la psiholog. Astăzi, unii îmi doresc moartea, dar dacă se va întâmpla o tragedie vor spune toți că am fost un băiat formidabil”, a reacționat fotbalistul pe conturile de socializare.

ADVERTISEMENT

Anterior a fost ironizat de un celebru lanț fast-food

Alvaro Morata nu este primul fotbalist care ratează de la punctul cu var la Euro 2020, dar a fost cel mai ironizat și cel mai înjurat.

Un celebru lanț fast-food a postat un mesaj ironic la adresa atacantului lui Juventus Torino, după ratarea penalty-ului din meciul cu Slovacia, pe care, în ciuda numeroaselor critic, nu s-a grăbit să-l șteargă.

Burger King a reacționat imediat după execuția nefericită a lui Alvaro Morata, din meciul cu Slovacia, și a postat un mesaj în care îl ironizează pe fotbalistul cotat la 45 de milioane de euro.

”Cand vrei un Whopper fara muraturi dar te serveste Morata”, au postat pe pagina oficială de Twitter americaniii de la Burger King.

ADVERTISEMENT