News

Am aflat ce mai face mama lui Cristian Cioacă! “Chiar acum câteva zile am vorbit cu ea”

Mama polițistului Cristian Cioacă, condamnat la ani grei de închisoare pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, locuiește într-un sat din județul Argeș, la 35 de kilometri de Pitești.
12.10.2021 | 12:39
Am aflat ce mai face mama lui Cristian Cioaca Chiar acum cateva zile am vorbit cu ea
Mama lui Cristian Cioacă locuiește singură în satul natal din județul Argeș
ADVERTISEMENT

Dispariția avocatei Elodia Ghinescu, soția polițistului Cristian Cioacă, a survenit în seara zilei de 29 august 2007. În ciuda faptului că anchetatorii nu au găsit niciodată cadavrul femeii, Elodia a fost declarată oficial moartă, iar Cioacă s-a trezit condamnat la închisoare pentru uciderea ei.

Din condamnarea de 15 ani și 8 luni de detenție, Cioacă – încarcerat în 2014 – trebuie să execute măcar trei sferturi din pedeapsă, aspect care nu este tocmai pe placul avocatului familiei Elodiei Ghinescu.

ADVERTISEMENT

”Ar veni undeva la 11 ani şi 9 luni de închisoare. Fiind condamnat definitiv în anul 2014, bineînţeles că la ceea ce a executat se mai scad zilele pe care dumnealui le-a lucrat, a făcut diferite cursuri, a participat la diferite activităţi, arestul preventiv pe care dumnealui l-a executat anterior momentului condamnării definitive”, a declarat la începutul acestui an Crina Radu, avocatul familiei Ghinescu.

Copilul Elodiei cu Cioacă este crescut de sora polițistului

Patrick, fiul rezultat din căsnicia lui Cristian cu Elodia, a rămas în grija rudelor polițistului. Astăzi în vârstă de 15 ani, puștiul este crescut de Ana Maria, sora lui Cioacă, care a solicitat și obținut în instanță, acum doi ani, și schimbarea numelui de familie al lui Patrick.

ADVERTISEMENT

Familia lui Cristian Cioacă a traversat o dramă în 2011, atunci când Emil, tatăl polițistului, s-a stins din viață la doar 62 de ani. Suferind de cancer laringian, bărbatul a refuzat să se opereze din timp, iar când a ajuns la spital s-a dovedit prea târziu.

Mama lui Cioacă: ”Elodia este în viață și se răzbună!”

Rămasă fără soț și cu fiul încarcerat, mama lui Cristian Cioacă s-a ocupat de creșterea nepotului ei, Patrick, de care a avut grijă în cadrul idilic al satului natal, Uda (județul Argeș). În ultimii ani, femeia și-a păstrat clare opiniile despre nora ei dispărută în neant.

ADVERTISEMENT

“Poate peste un an eu nu voi mai fi, dar credeţi-mă, eu vă zic că Elodia este în viaţă şi se răzbună. Ea cu Cristi se certau mereu şi ea îi reproşa că aduce mai mulţi bani decât el în casă. Acum e în viaţă, şi se răzbună pe Cristi, ăsta e scopul ei”, a declarat în presa locală mama lui Cristian Cioacă.

În prezent, mama polițistului duce un trai liniștit în satul Uda, potrivit primarului din localitate. ”Chiar acum câteva zile am vorbit cu ea. E bine, e pensionară, o vizitează mereu fata ei, normal că o ajută cu de toate. Stă singură, are grijă de livadă, avea și niște stupi la un moment dat”, a declarat pentru FANATIK primarul Dumitru Drăgușin.

ADVERTISEMENT

”Se descurcă singură, nu are nevoie de ajutorul nimănui”

”Ea provine dintr-o familie muncitoare, se descurcă singură, nu are nevoie de ajutorul nimănui. Cât despre Covid, la noi în sat nu e nici un caz acum și nici nu a fost. Suntem vreo 2000 de locuitori, dar avem grijă cum trebuie, plus că s-a făcut și multă țuică și ne descurcăm și mai bine”, a povestit pentru FANATIK edilul din satul aflat la 35 de kilometri de Pitești.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, mama Elodiei Ghinescu este disperată de faptul că nu și-a mai văzut nepotul, pe Patrick, de când era mic.

”Ultima dată când l-am văzut pe Patrick era mic, era prin clasa a doua. Deși am câștigat peste tot în instanță, ei nu i-au dat voie să ne vadă, să ne întâlnim cu el. Acum e mare, e deja în clasa a VIII-a, va fi licean în curând. Mătușa lui, sora lui Cioacă, este cea care îl crește, l-a învățat de rău, să vorbească urât. Avem speranță, nu ne-o pierdem, că poate cândva va veni și la noi”, declara afectată Emilia Ghinescu în 2019.