Fotbal intern

“Am refuzat mulţi bani pentru Dinamo. Salariu de 7 ori mai mare!”

Un fost antrenor al lui Dinamo a dezvăluit că a refuzat o ofertă de 6-7 ori mai mare pentru a face performanţă la echipa "câinilor", însă acum vrea să îi scoată din play-off.
12.01.2018 | 19:50
Am refuzat multi bani pentru Dinamo Salariu de 7 ori mai mare
ADVERTISEMENT

Poli Iaşi efectuează un stagiu de pregătire în Antalya, acolo unde pregătesc ultimele 4 meciuri din sezonul regulat al Ligii 1. Ieşenii speră la o minune şi să prindă play-off-ul, dar au nevoie de victorii pe linie pentru a fi în top 6.

Antrenorul ieşenilor, Flavius Stoican, a vorbit pentru FANATIK.RO despre lupta la play-off, dar şi despre cariera sa de la Dinamo, care a început promiţător, însă care s-a încheiat subit. 

ADVERTISEMENT

Despre celebra fază cu autul: “A fost o greşeală voită şi mă deranjează”

Stoican a venit în Antalya cu gândul de a se bate la play-off, fiind sigur că echipa sa poate să se implice în luptă: “Avem condiţii excelente aici, în Antalya. Am venit să pregătim ultima parte a campionatului şi avem gânduri mari de play-off. Am demonstrat că putem bate pe oricine. Trebuie să fim atenţi la fiecare meci în parte. Au fost momente în care puteam face mai mult”

Antrenorul ieşenilor a vorbit şi despre celebrul aut pe care l-a cerut împotriva CFR-ului din cauza căruia a fost trimis în tribună. Atunci, la conferinţă, Flavius tuna: “Să îmi dea aut-ul, că e al meu. Dacă e al meu, să mi-l dea”. Tehnicianul rememorează acel moment: “Nu contează dacă era un aut sau un corner. Nu îmi place că o decizie se schimbă din cauza presiunii uriaşe. Când nu este o greşeală neintenţionată, mă enervez. Nu este vorba doar de un aut, era vorba de o decizie. O decizie care a văzut lumea că a fost pentru noi. A fost o greşeală voită”

ADVERTISEMENT

“Vreau să las Dinamo în afara play-off-ului. De ce nu?”

Flavius Stoican a calculat cam câte puncte ar avea nevoie echipa sa să prindă play-off-ul şi spune că vrea să lase Dinamo, echipa sa de suflet, în afara play-off-ului:

“Cu 12 puncte intrăm sigur în play-off. Anul trecut, Dinamo a intrat în play-off cu 40 de puncte. Eu cred că minimum am avea nevoie de 10 puncte pentru a prinde top 6. Îmi doresc să depăşim Dinamo şi indiferent de cine e în faţa noastră. Dar să ştiţi că nu este un capăt de ţară dacă nu vom reuşi. Avem potenţial”

ADVERTISEMENT

“Acum câteva luni, nu ne ştiam nici după prenume”

Flavius Stoican a povestit şi despre începuturile grele ale noului proiect de la Iaşi din vară când s-au schimbat majoritatea jucătorilor şi a venit un nou staff tehnic: “În urmă cu câteva luni nici nu ne ştiam după prenume. Nu ne-a dat nimeni nicio şansă, dar avem jucători foarte buni şi am avut şansa să ne întâlnim cu toţii la un loc şi să facem lucruri frumoase”

“Prima şansă la titlu o are CFR-ul, conducerea lor are lucrurile foarte bine organizate”

Antrenorul ieşenilor vede CFR Cluj campioana României, dar a lansat şi o ironie subtilă cu privire la conducerea ardelenilor despre care spune că “au lucrurile foarte bine organizate”: “Prima şansă o are CFR Cluj. Are un antrenor care pierde greu, jucători foarte valoroşi şi o conducere care are lucrurile foarte bine organizate, puse la punct”

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă se referă şi la meciul cu Poli Iaşi din campionat, când CFR a fost acuzată că a avut un arbitraj favorabil, Flavius a râs: “Hai să rămânem doar la ce am zis, au totul bine pus la punct. Terenuri, condiţii, tot ceea ce le trebuie”

“Dacă Mircea Lucescu a avut un cuvânt de spus despre numirea mea la Iaşi, sunt sigur că a vorbit numai de bine”

Ionuţ Chirilă a declarat în urmă cu câteva luni că Flavius Stoican a fost numit de Mircea Lucescu la Poli Iaşi, dar antrenorul spune că în cel mai bun caz, “Il Luce” a pus doar o vorbă bună pentru el: 

“Cu Mircea Lucescu am vorbit ultima dată când am fost numit la Iaşi. Nu m-a pus el antrenor, nici vorbă, dar m-a încurajat. El nu a avut nicio treabă cu numirea mea, dar dacă ar fi avut un cuvânt de spus, sunt sigur că a vorbit numai de bine. Am avut numai de învăţat de la el”

“Pe Ionuţ Negoiţă nu îl interesează fotbalul. Îl interesează rezultatele”

Flavius Stoican a vorbit şi despre experienţa de la Dinamo, spunând că a refuzat o ofertă concretă de 6-7 ori mai mare din Golf pentru a face performanţă la echipa “câinilor”.  

“Am avut mult de învăţat când am fost antrenor la Dinamo. Nu regret ceea ce a fost. Am avut doar de învăţat. Este adevărată oferta din Golf, dar am avut atât de mare încredere în echipa mea că ne vom lupta la titlu cu Steaua. Dar atunci Steaua lui Reghecampf a avut o echipă senzaţională, cred că cea mai bună echipă a Stelei din ultimul deceniu. Îmi doream să mă bat la titlu, dar am fost mulţumit că am rămas, chiar dacă arabii îmi ofereau un salariu de 6-7 ori mai mare”

Antrenorul l-a descris şi pe patronul Ionuţ Negoiţă: “Este un om pe care nu îl interesează fotbalul în profunzime. Pe el îl interesează rezultatele. Dacă are rezultate este mulţumit, dacă nu începe să aibă dubii referitoare la jucători, la antrenori. Atâta timp cât îţi faci treaba, lumea este mulţumită”

2 mandate ca antrenor a avut Flavius Stoican la Dinamo (2013-2014 şi 2015)

8 echipe a antrenat în carieră Flavius Stoican

 

 

ADVERTISEMENT