Life

Amalia Enache, revoltată de modul în care turiștii tratează urșii: „Am făcut poza ca să vedeți tristețea din ea”

Amalia Enache este revoltată de modul în care turiștii tratează urșii. Prezentatoarea știrilor de la Pro TV a surprins o imagine extrem de tristă într-o zonă turistică populată.
05.07.2021 | 23:19
Amalia Enache revoltata de modul in care turistii trateaza ursii Am facut poza ca sa vedeti tristetea din ea
ADVERTISEMENT

Amalia Enache s-a declarat revoltată de felul în care turiștii tratează urșii. Prezentatoarea știrilor de la Pro TV a surprins un urs hrănit de turiști în zona barajului Vidraru, lucru cu care nu este de acord.

Vedeta nu poate înțelege cum oamenii hrănesc urșii doar ca să se fotografieze cu ei și consideră că este periculos atât pentru oameni, cât și pentru urși.

ADVERTISEMENT

Amalia Enache, revoltată de modul în care turiștii tratează urșii

Amalia Enache este revoltată de modul în care turștii se comportă cu urșii. Prezentatoarea știrilor a apelat chiar la ajutorul omenilor legii, însă aceștia nu au putut face nimic, pentru că deja sunt foarte mulți urși în zonă.

Turiștii ademenesc urșii cu mâncare ca să poată face fotografii cu ei, deși acest comportament este foarte periculos.

ADVERTISEMENT

„Aceasta e o fotografie făcută ieri, din mașină, în zona barajului Vidraru. Mașinile din față au oprit, cu geamurile deschise, nu puteam să depășim. Am făcut poza ca să vedeți tristețea din ea, nu ca sa vă arăt ursul.

Că locul lui nu e acolo. Câteva curbe mai încolo, nici nu închisesem bine cu jandarmii la care m-au redirecționat de la 112, era un alt urs, în patru labe, pe un parapet. Printre turiști.

ADVERTISEMENT

Jandarmii mi-au povestit că sunt vreo 13 urși în zonă, obișnuiți să vină după mâncare. Turiștii îi ‘hrănesc’, de fapt îi momesc cu toate prostiile ca își facă poze cu ei.

Lângă ursul pentru care am sunat eu la 112 au găsit o caserolă cu mancare pentru copii mici, donată ursului. E fenomen și e îngrozitor. Nu uitați, cum bine îmi spunea un coleg ieri, ca un urs HRĂNIT DE TURIȘTI ESTE UN URS MORT MAI DEVREME SAU MAI TÂRZIU.

ADVERTISEMENT

Mă bântuie imaginea cu oameni cu copii in brațe prin parcări printre cei doi ursi și coceanul de porumb fiert din fața ursului pe lângă care am trecut”, a scris Amalia Enache pe Facebook.

Urs surprins de Amalia Enache
Urs surprins de Amalia Enache. Sursa foto: Facebook

Urșii, tot mai des printre turiști

Urșii au început să-și facă apariția tot mai des printre turiști, mai ales în zonele montane. Urșii coboară din pădure chiar și în centrele stațiunilor de pe Valea Prahovei și nu par să fie speriați de sutele de turiști care se află pe străzi.

Deși autoritățile nu recomandă sub nicio formă hrănirea urșilor, turiștii nu țin deloc cont de acest lucru și încearcă să-i ademenească cu mâncare.

Recent, un bărbat din Harghita a fost atacat de urs în timp ce verifica gardul electric și animalele pe care le avea. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital după acest incident.

ADVERTISEMENT