Sporturi

Amânarea Jocurilor Olimpice, preconizată de sportivii români calificați: „Ne așteptam de câteva săptămâni. Ne afectează pe toți”

28.03.2020 | 15:35
Amanarea Jocurilor Olimpice preconizata de sportivii romani calificati Ne asteptam de cateva saptamani Ne afecteaza pe toti
ADVERTISEMENT

Florentina Iușco, Alina Rotaru și Alin Firfirică, trei dintre sportivii români calificați la Jocurile Olimpice, recunosc că se așteptau ca CIO să hotărască amânarea următoarei a evenimentului pentru anul viitor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Jocurile Olimpice, amânate

Pandemia de coronavirus a dus la amânarea celor mai importante competiții sportive programate în vara acestui an, turneul final al Campionatului European de fotbal și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Atletiții români Florentina Iușco, Alina Rotaru și Alin Firfirică, calificați pentru JO, transmit că preconizau decizia Comitetului Olimpic Internațional, dar recunosc că amânarea competiției îi afectează.

Această decizie era așteptată de noi, pentru că de câteva săptămâni nu ne mai puteam antrena corespunzător și, având în vedere că epidemia se agravează pe zi ce trece, trebuie să stăm în izolare și nu știm ce se va întâmpla până la anul.

ADVERTISEMENT

Mi se pare o decizie foarte bună, pentru că oricum multe țări sunt în carantină, iar sportivii nu se pot antrena. Mi-ar fi fost foarte greu să fiu foarte bine pregătită pentru o astfel de competiție”, recunoaște Florentina Iușco, calificată pentru proba de săritură în lungime, conform Gsp.

Decizia ne afectează în mod direct pe toți sportivii calificați, implicit și pe mine, dar trebuie să înțelegem că această hotărâre a fost luată doar pentru binele nostru”, susține Alin Firfirică, sportiv calificat pentru proba de aruncare a discului de la JO.

ADVERTISEMENT

„Sunt tristă”

Alina Rotaru, atleta calificată pentru proba de săritură în lungime a ediției viitoare a Jocurilor Olimpice, recunoaște că atât amânarea evenimentului de la Tokyo, cât și situația actuală, cauzată de coronavirus, o afectează.

Sunt tristă că s-au amânat Jocurile Olimpice, dar mai tristă sunt de ce se întâmplă, că sunt oameni care își pierd persoanele dragi și nici măcar nu pot ajunge la spital pentru a-și lua rămas bun de la ele.

ADVERTISEMENT

Tokyo 2021 cred că este cea mai bună alegere! Pentru mine este încă un an de așteptare pentru a reprezenta cu onoare România”, a declarat Alina Rotaru.

ADVERTISEMENT
Tags: