News

Amânări pe bandă rulantă. Ce se întâmplă cu dosarul Belina și cu procesul lui Darius Vâlcov

11.06.2019 | 14:53
Amanari pe banda rulanta Ce se intampla cu dosarul Belina si cu procesul lui Darius Valcov

Dosarul Belina și procesul lui Darius Vâlcov au fost amânate pentru luna septembrie, căci magistrații vor intra în vacanța judecătorească. Înalta Curte a amânat dosarul fostului consilier al premierului Viorica Dăncilă pentru data de 17 septembrie, iar dosarul Belina, în care figurează fosta mână dreaptă a lui Dragnea, Sevil Shhaideh, pentru 10 septembrie.

Sevil Shhaideh și Darius Vâlcov își află soarta în dosarele lor abia în luna septembrie

Sevil Shhaideih a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul Belina, iar această speță se judecă, deocamdată, la Tribunalul București. Astăzi a avut loc o nouă înfățișare în acest dosar, iar Shhaideh a declarat la ieșirea din sala de judecată că nu știe nici acum cu exactitate care sunt acuzațiile ce i se aduc.

În dosarul Belina, procurorii acuză trecerea unor părți din insula cu același nume și Brațul Pavel din proprietatea statului în proprietatea autorităților locale, din județul Teleorman. Trecerea s-a făcut în mod abuziv, spun procurorii, iar președintele Consiliului Județean Teleorman de atunci era nimeni altul decât Liviu Dragnea.

Darius Vâlcov a fost primar al orașului Slatina, din partea PDL. Sursa foto: Agerpres

Vâlcov, condamnat în primă instanță în dosarul Tehnologica Radion

În dosarul lui Vâlcov, fostul soț al Laviniei Șandru și ex-consilier al premierului Dăncilă s-a dat deja o sentință de condamnare la 8 ani de închisoare, însă nu e definitivă. Dosarul se rejudecă la Înalta Curte de Casație și Justiție pe 17 septembrie, după apelul făcut de acesta. Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influență și spălare de bani.

În acest caz este vorba despre afacerile ilegale pe care Vâlcov le-ar fi făcut cu Theodor Berna, directorul Tehnologica Radion, pe vremea când era primar al orașului Slatina. Edilul de atunci al capitalei județului Olt ar fi cerut 20% din profitul realizat de compania Tehnologica Radion în schimbul oferirii unor contracte prin licitații fictive.