Sporturi

Amanda Anisimova, contract fabulos cu Nike! Va câștiga de cinci ori mai mult decât Simona Halep

03.11.2019 | 09:46
Amanda Anisimova contract fabulos cu Nike Va castiga de cinci ori mai mult decat Simona Halep
ADVERTISEMENT

Jucătoarea americană Amanda Anisimova este considerată viitoarea mare stea a tenisului feminin, iar Nike a decis ca ea să fie imaginea firmei în anii următori și i-a oferit un contract incredibil. În vârstă de doar 18 ani, sportiva născută în Statele Unite din părinți ruși a ajuns în acest an până în semifinale la Roland Garros, după ce în sferturi a trecut de Simona Halep.

Amanda Anisimova, contract fabulos cu Nike

Conform publicației New York Post, Amanda Anisimova a semnat de curând un contract pe opt ani cu Nike și va primi fabuloasa sumă de 70 de milioane de dolari. Înțelegerea este identică cu cea pe care o are Maria Sharapova cu firma de echipament sportiv și care se va încheia în curând. Nike a ales-o pe Anisimova pentru viitor, sportiva aflată pe locul 21 WTA fiind cea mai tânără jucătoare din Top 60.

ADVERTISEMENT

Prin comparație, Simona Halep a semnat la începutul lui 2018 un contract cu firma Nike din care câștigă anual 1,7 milioane de dolari, aproape de cinci ori mai puțin decât va încasa Amanda Anisimova. Tânăra jucătoare care a câștigat US Open-ul la junioare în 2017 nu a jucat foarte mult în acest final de an din cauza morții tatălui ei Konstantin, care îi era și antrenor.

Anisimova, Gauff, Osaka și Andreescu, viitoarele vedete ale tenisului

Amanda Anisimova, care are în palmares un singur titlu WTA obținut în acest an la Bogota, este considerată una dintre marile speranțe ale tenisului feminin. Presa internațională scrie că va face istorie în viitor și se va lupta pentru supremație cu compatrioata sa Coco Gauff, cu japoneza Naomi Osaka și cu Bianca Andreescu.

ADVERTISEMENT