News

Amănunte neștiute despre Florin Roman, propus ministru al Economiei. Deputatul a divorțat, iar fosta lui soție lucrează la Consiliul Concurenței

Fost ziarist, parlamentarul Florin Roman (47 de ani) este propunerea pentru funcția de ministru al Economiei în cabinetul premierului desemnat Nicolae Ciucă.
01.11.2021 | 14:42
Amanunte nestiute despre Florin Roman propus ministru al Economiei Deputatul a divortat iar fosta lui sotie lucreaza la Consiliul Concurentei
Fost ziarist, deputatul Florin Roman ar putea ajunge ministru al Economiei
ADVERTISEMENT

Deputatul Florin Roman (47 de ani) s-a ”remarcat” recent, pe 9 septembrie, în cadrul ședinței de plen a Parlamentului, când efectiv i-a confiscat microfonul Ancăi Dragu, președintele Senatului, pe care l-a cedat apoi doar la intervenția în forță a unor parlamentari AUR.

Voce puternică în cadrul PNL,  Florin Roman a fost anunțat ca viitor ministru al Economiei în guvernul Nicolae Ciucă, prilej pentru politician de a expune public riscurile prelungirii actualei crize politice.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că mai avem două zile să-i convingem pe toţi parlamentarii din partidele democratice că deja s-a întins coarda prea mult, populaţia este vlăguită, este obosită şi eu cred că dacă acest Guvern nu va trece, de pierdut va avea întreaga clasă politică”, a declarat luni Florin Roman, care ocupă și funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților.

Florin Roman: ”Să avem un Guvern care poate genera un buget de stat”

”Aşteptările noastre sunt normale şi aşteptate de toţi românii, adică să avem un Guvern cu puteri depline în perioada următoare, un Guvern care să ne ajute pe trei-patru obiective majore.

ADVERTISEMENT

Și anume să avem un Guvern care poate genera un proiect de buget de stat, un proiect de buget al asigurărilor sociale, un Guvern care să poată interveni eficient în criza pandemică, un Guvern care să poată interveni eficient în criza energetică şi un Guvern care să pună în practică şi să operaţionalizeze PNRR-ul”, a continuat parlamentarul, într-o intervenție la RFI.

Originar din Alba Iulia, Florin Roman a povestit, la un moment dat, care a fost prima lui slujbă și ce legătură a avut apoi cu lumea presei, căreia i-a dedicat 11 ani din viață.

ADVERTISEMENT

Florin Roman a început să vândă ziare la 18 ani

”Prima mea slujbă a fost să vând ziare, în faţa magazinului Arieşul din Cetate. Unul din primii mei clienţi a fost chiar mama mea, care nu ştia că sunt salariat. Aveam puţin peste 18 ani şi îmi câştigam primii mei bani.

După discuţia de rigoare de acasă a înţeles că vreau să muncesc şi nu s-a împotrivit. Ba mai mult, a devenit una din clientele mele, atât timp cât am făcut această meserie. Ulterior am devenit corespondent la ziarul regional de sport Vest Timişoara, care se vindea ca pâinea caldă în acele vremuri”, a declarat pentru Adevărul deputatul Florin Roman.

ADVERTISEMENT

Florin Roman s-a angajat ulterior la ziarul Unirea, din Alba Iulia, când avea doar 20 de ani. “În presă poţi lucra doar dacă faci sacrificii. Primul articol îl mai păstrez şi astăzi, a fost vorba despre o investigaţie la Căminul de copii din Abrud. Am început să duc materialele la vechea tipografie pe plumb şi nu mă puteam abţine sa nu citesc pe drum manuscrisele. Am renunţat la presă în 2005”, a rememorat Florin Roman.

Florin Roman a divorțat de Maria, cu care are o fată

Mare microbist, Florin Roman se declară pe viață fan dinamovist, la capitolul satisfacții fotbalistice trecând, la loc de cinste, faptul că a putut urmări pe viu victoriile naționalei României în fața Angliei, la Cupa Mondială din 1998, din Franța, și la Euro 2000, turneu desfășurat în Belgia și Olanda.

Foarte discret cu viața de familie, deputatul Florin Roman a fost căsătorit, din căsnicia cu Maria rezultând și un copil, Ioana, care în 2019 era înscris la un seminar ortodox teologic.

Angajată acum câțiva ani la o societate comercială, fosta soție a lui Florin Roman lucrează în prezent la Consiliul Concurenței, acolo unde ocupă funcția de inspector de concurență. Pentru acest job, Maria încasează anual suma de 82.993 lei, adică aproape 7.000 lei pe lună.

ADVERTISEMENT