Life

Amazon vrea să transforme seria James Bond după modelul Marvel. Ce spun producătorii filmelor cu agentul 007

Compania Amazon vrea să transforme seria filmelor James Bond după modelul Marvel. Iată ce au declarat producătorii celebrelor filme cu agentul 007 despre această idee.
10.12.2021 | 18:50
Amazon vrea sa transforme seria James Bond dupa modelul Marvel Ce spun producatorii filmelor cu agentul 007
Amazon vrea să transforme seria James Bond după modelul Marvel. Reacșia producătorilor celebrelor filme. Sursa foto: hepta.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Amazon a anunțat că vrea să transforme seria filmelor James Bond după modelul Marvel. Platforma de streaming și-a exprimat dorința de a produce mai multe serii spin-off ale celebrelor filme cu agentul 007.

Compania britanică Eon Studios, cea care deține drepturile asupra filmelor James Bond, nu este de acord cu această idee.

ADVERTISEMENT

Compania Amazon intenționează să transforme seria celebrelor pelicule într-o franciză similară cu filmele Marvel. De asemenea, gigantul vrea să cumpere MGM Studios.

Amazon vrea să transforme seria filmelor James Bond după modelul Marvel

O sursă a declarat că Amazon ia în considerare diverse idei pentru alte filme bazate pe James Bond. De exemplu, una dintre acestea este producția unei serii prequel (o continuare a unui film, a cărei acțiune este situată temporal înaintea filmului inițial).

ADVERTISEMENT

„Încă este devreme, dar există și idei care sunt luate în considerare, printre care prequel-uri bazate pe seria de cărți a lui Charlie Higson’s, ‘Young Bond’

Acțiunea acestora se petrece în timp ce personajul se află la Eton. Sunt luate în considerare idei legate de alte personaje care apar în alte părți, dar Eon Studios este împotriva acestei idei.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei vor ca James Bond să rămână un blockbuster care deja produce venituri uriașe. Cu toate acestea, spinoff-urile ar putea aduce venituri și mai mari, a transmis o sursă, potrivit Daily Mail.

Discuțiile vor continua după ce este încheiat acordul cu Amazon, deși reprezentanții Eon Studios nu sunt interesanți să facă astfel de schimbări. Un reprezentant Amazon a declarat că cele două companii încă nu au fuzionat.

ADVERTISEMENT

De ce nu se vrea continuarea seriei filmelor James Bond

John Logan (59 de ani), un scenarist nominalizat la Oscar și care a contribuit la scrierea a două filme cu James Bond l-ar fi rugat pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon, să nu se amestece în „procese creative” ale francizei cu agentul 007.

Mai mult, John Logan a recunoscut că s-a temut atunci când a aflat că Amazon a achiziționat MGM Studios pentru suma de 8,45 miliarde de dolari.

Scenaristul se teme că Amazon ar putea „dilua” marca James Bond dacă va face alte filme. Acesta a declarat că filmele reprezintă o „afacere de familie” în spatele căreia se află Barbara Broccoli și regretatul ei tată, Albert „Cubby” Broccoli, dar și fratele ei vitreg, Michael Wilson.

Logan a mai spus că acordul dintre Amazon și MGM include „asigurări ferme de control artistic continuu”. Cu toate acestea, scenaristul nu are siguranța că aceste asigurări vor fi respectate.

Studiourile MGM dețin jumătate din drepturile de autor pentru filmele James Bond, notează publicația The Sun. Compania Eon Studios deține cealaltă jumătate.

ADVERTISEMENT