News

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, mesaj ferm: Momente excepţionale pentru democraţia românească

29.05.2019 | 14:09
Ambasada Marii Britanii la Bucuresti mesaj ferm Momente exceptionale pentru democratia romaneasca

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti nu a ezitat și a transmis un mesaj ferm după ultimele evenimente. Reprezentanții țării care își dorește să iasă cât mai repede posibil din Uniunea Europeană cred că sunt ”momente excepţionale pentru democraţia românească”. Englezii au apreciat din plin participarea masivă la vot şi decizia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul lui lui Liviu Dragnea, considerată ”decizie cheie a justiţiei”.

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, mesaj ferm

”Felicitări, România!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti. ”Momente excepţionale pentru democraţia românească. Trei decenii după căderea comunismului, România a demonstrat zilele acestea printr-o prezenţă masivă la vot şi printr-o decizie cheie a justiţiei, că instituţiile sale funcţionează, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodată. Felicitări, România!”, s-a scris în continuarea mesajului postat pe pagina de Facebook a Ambasadei.

De remarcat că România a înregistrat a treia rată de participare la alegerile pentru Parlamentul European de duminică, iar luni, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea fiind condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare. sunt de altfel momente grele pentru cel care a condus partidul în ultima perioadă.

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, mesaj ferm. Dragnea
Liviu Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Sursă foto – facebook

Cum suportă Dragnea închisoarea

„Greu (a primit vestea, n.r.) Orice om care s-ar afla într-o situaţie ca asta ar fi… Credeţi că este ceva plăcut? E în regulă. (…) Am vorbit. Este un bărbat minunat, dar starea de spirit este ca a oricărui om care este într-o situaţie de genul acesta”,a declarat Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea la ieşirea din Penitenciarul Rahova. De altfel, ea a fost singura care l-a vizitat până acum pe Dragnea la închisoare.

Preț de 21 de zile, Liviu Dragnea se va afla în carantină. Fostului șef al Camerei Deputaților i se vor face teste și analize, va discuta cu un psiholog și se va decide dacă este apt pentru muncă. Este a doua condamnare definitivă pe care o primește Dragnea, după cea de la referendum.