News

Ambasada României la Kiev, la un pas de tragedie. O rachetă rusească a lovit la doar câteva sute de metri. Reacție imediată a șefului MAE

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, luni, că o rachetă rusească a lovit lângă Ambasada României la Kiev.
10.10.2022 | 12:05
Ambasada Romaniei la Kiev la un pas de tragedie O racheta ruseasca a lovit la doar cateva sute de metri Reactie imediata a sefului MAE
O rachetă rusească a căzut la doar câteva sute de metri de Ambasada României la Kiev. Sursa foto: capturi Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, Bogdan Aurescu a condamnat atacurile cu rachete lansate de forțele ruse asupra unor obiective civile din Kiev şi din alte oraşe ucrainene.

O rachetă rusească a căzut la doar câteva sute de metri de Ambasada României la Kiev. Reacție imediată a șefului MAE

Șeful diplomației de la București a precizat că una dintre rachetele lansate de armata lui Putin a lovit aproape de sediul Ambasadei României la Kiev.

ADVERTISEMENT

Aurescu subliniază că personalul ambasadei țării noastre este în siguranță. Bombardamentul a fost semnalat la mai puțin de 1 km de instituție.

”Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile din centrul Kievului și alte orașe din Ucraina. 

ADVERTISEMENT

Este o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care a dus la pierderea de vieți omenești.

Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă unul dintre atacuri a lovit la doar 850 m de sediul său”, se arată în mesajul postat pe Twitter de Bogdan Aurescu.

ADVERTISEMENT

Capitala Kiev și mai multe orașe mari din Ucraina, bombardate de ruși luni dimineața

Reamintim că luni, la primele ore ale zilei, mai multe orașe din Ucraina, inclusiv Kievul, au fost ținta rachetelor rusești.

Numai în Capitală, bilanțului provizoriu arată cel puțin 8 morți și 24 de răniți.

În urma acestor atacuri, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a făcut un apel imediat către Occident pentru furnizarea de sisteme de apărare aeriană.

ADVERTISEMENT

Acesta a postat un mesaj pe Twitter în care spune că a vorbit cu omologul său canadian, Mélanie Joly. Aceasta l-a asigurat că ”răspunsul la atacurile barbare ale Rusiei va fi un sprijin practic și mai hotărât pentru Ucraina”.

ADVERTISEMENT