News

„Război Rece” pe facebook! Ambasada Rusiei la București a „trollat” ambasada SUA

20.06.2019 | 13:53
Razboi Rece pe facebook Ambasada Rusiei la Bucuresti a trollat ambasada SUA

Ambasada Rusiei de la București mută „războiul rece” pe facebook! Oficialii ruși acreditați în România au împărțit o publicare care a fost făcută publică pe contul Ambasadei SUA în România. Era vorba despre o poză cu camioanele și soldații SUA care străbat zilele acestea România pentru a participa la un exercițiu internațional.

Ambasada Rusiei a „trollat” Ambasada SUA din România pe facebook

Astfel, americanii au publicat o fotografie cu un convoi militar aflat la intrarea în țară și cu următorul mesaj:

”Dragi prieteni, am primit multe întrebări legate de prezența convoaielor militare americane în România. Poate ați avut chiar ocazia sa le întâlniți între Arad, Sibiu și Cincu. 2d Cavalry Regiment a venit din Germania să participe la exercițiul #SaberGuardian, organizat de România și U.S. Army Europe. Pentru că testarea continuă a abilităților armatei face parte din cultura militară americană, exercițiul a evaluat și timpul de deplasare necesar într-o situație de criză sau agresiune împotriva unei țări prietene și membră #NATO. La sfârșitul antrenamentelor, militarii americani și vehiculele de luptă se vor întoarce în Germania pe calea ferată”, se arată pe pagina de facebook a ambasadei SUA.

Dragi prieteni, am primit multe întrebări legate de prezența convoaielor militare americane în România. Poate ați avut…

Gepostet von U.S. Embassy Bucharest am Mittwoch, 19. Juni 2019

„Vin rușii” – răspunsul ambasadei Rusiei pentru americani

A doua zi ambasada Rusiei la București s-a sesizat și a distribuit postarea americanilor, cu mesajul „Vin rușii?!” și două emoticoane.

Ambasada Rusiei, dispută pe facebook cu Ambasada SUA *foto: facebook
Ambasada Rusiei, dispută pe facebook cu Ambasada SUA *foto: captură facebook

De asemenea, oficialii de la Kremlin au distribuit și un link către o postare pe site-ul ambasadei Rusiei, unde discută despre povestea fostului ministru al Apărării american, James Forrestal. Aceștia fac legătură între Forrestal și discursul actualului ministru al apărării din România, Gabriel Leș.

„Povestea primului ministru al apărării americane, James Forrestal, care a fost cunoscut ca un muncitor neobosit în timpul vieții sale și ca a făcut multe pentru a mobiliza potențialul militar și economic american în timpul celui de-al doilea război mondial, vine imediat în memoria unui cititor experimentat. El a părăsit voluntar viața în mai 1949, aruncându-se pe fereastra unui spital de psihiatrie, potrivit conturilor martorilor oculari, strigând că “rușii vin!”. Până la sfârșitul vieții sale, J.Forrestal, în opinia medicilor și a celor din jurul său, a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice”, se arată pe site-ul ambasadei rusești.

Tags: