News

Ambasadele Ucrainei în Europa, sub teroare. Primesc acum ochi de animale în pachete pătate cu sânge

Importante ambasade ale Ucrainei din Europa sunt într-o continuă stare de teroare. Diplomații primesc colete sângeroase care conțin ochi de animale.
02.12.2022 | 14:43
Ambasadele Ucrainei in Europa sub teroare Primesc acum ochi de animale in pachete patate cu sange
Ambasadele Ucrainei din mai multe țări europene au primit ”pachete sângeroase”. Conțineau ochi de animale. Sursa foto (ilustrativ): Twitter / Hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Atentatul cu scrisoare-capcană de la Ambasada Ucrainei la Madrid pare a fi doar un episod dintr-un șir de intimidări la adresa misiunilor diplomatice din Europa ale statului vecin.

Ambasadele Ucrainei din mai multe țări europene au primit ”pachete sângeroase”. Conțineau ochi de animale

La doar 48 de ore după incidentul grav din Spania, diplomații ucraineni din mai multe state continentale au trecut prin noi momente de teroare.

ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev, în ultimele ore, un număr important de ambasade ucrainene au primit ”pachete sângeroase”. În interiorul coletelor se aflau ochi de animale.

Oficialii statului vecin precizează că aceste pachete erau înmuiate într-un lichid cu o culoare și un miros distinctive.

ADVERTISEMENT

Astfel de colete au fost trimise la ambasadele Ucrainei din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia, la consulatele generale din Napoli și Cracovia și la consulatul din Brno, se mai arată în comunicat.

Intimidări față de ucraineni și în SUA, Vatican și Kazahstan

Acte de intimidare la adresa diplomaților ucraineni s-au mai raportat, în aceste zile, și în alte zone.

ADVERTISEMENT

La Vatican, intrarea în reședința ambasadorului ucrainean a fost vandalizată, iar ambasada din Kazahstan a primit un raport despre un posibil atac cu o bombă. Alerta s-a dovedit a fi falsă.

Peste ocean, ambasada din SUA a Ucrainei a primit o scrisoare cu o fotocopie a unui articol critic despre Ucraina.

ADVERTISEMENT

Întrucât toate aceste eveniment au loc într-un interval de timp apropiat, oficialii de la Kiev consideră că au de a face cu o campanie concentrată față de Ucraina și dau de înțeles că Rusia ar fi în spatele acțiunilor.

”Avem motive să credem că are loc o campanie bine planificată de teroare și intimidare a ambasadelor și consulatelor ucrainene.

Neputând opri Ucraina pe frontul diplomatic, ei încearcă să ne intimideze. Cu toate acestea, le transmit autorilor că aceste încercări sunt inutile. Vom continua să luptăm pentru victoria Ucrainei”, a subliniat ministrul afacerilor externe ucrainean, Dmitro Kuleba.

La cererea șefului diplomației de la Kiev, toate ambasadele și consulatele ucrainene au fost plasate sub măsuri sporite de securitate.

ADVERTISEMENT
Tags: