Alegeri 2024

Ambasadoarea SUA: „România a depășit toate așteptările ca aliat puternic”. Mesajul Washingtonului pentru prezidențiale

Ambasadoarea SUA: „România a depășit toate așteptările ca aliat puternic”. Mesajul lui Kathleen Kavalec înaintea alegerilor prezidențiale
03.07.2024 | 22:41
Ambasadoarea SUA Romania a depasit toate asteptarile ca aliat puternic Mesajul Washingtonului pentru prezidentiale
Ambasadoarea SUA le-a transmis conducătorilor României că dezinformarea și discursul urii n-au ce căuta la alegerile prezidențiale / Foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a subliniat, miercuri, cu ocazia Zilei Independenței SUA, alături de președintele Klaus Iohannis, de Marcel Ciolacu și de Nicolae Ciucă, împlinirea celui de-al 27-lea an al parteneriatului strategic între Statele Unite și România și „prietenia durabilă” dintre cele două țări.

„Prietenia durabilă” dintre SUA și România

Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a subliniat, miercuri, cu ocazia celei de-a 248-a aniversări a Zilei Independenței Americii, alături de Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, „prietenia durabilă” dintre SUA și România, care au deja 27 de ani de parteneriat strategic.

ADVERTISEMENT

„Suntem onorați să vă avem alături de noi în această seară. Prezența dumneavoastră este o dovadă a parteneriatului puternic dintre Statele Unite și România. Declarația de Independență semnată acum 248 de ani, pe 4 iulie, a marcat nașterea Statelor Unite ale Americii. Națiunea noastră a fost fondată pe idealurile libertății, egalității și căutării fericirii, precum și pe valorile durabile ale democrației și statului de drept. Acestea ne-au ghidat țara prin secole de dezvoltare, provocări și progres”, a declarat ambasadoarea SUA.

Valorile democratice, baza parteneriatului strategic

Ziua Independenței amintește că valorile SUA sunt respectarea democrației și a drepturilor fundamentale, pe care le împărtășește și România, și care sunt „aspirații universale”. Pe baza acestor valori, a spus Kathleen Kavalec, este construit parteneriatul strategic între Washington și București.

ADVERTISEMENT

„Această sărbătoare ne amintește că aceste valori democratice sunt aspirații universale care rezonează cu oameni din întreaga lume, inclusiv cu prietenii noștri din România. Parteneriatul nostru strategic cu România este construit pe valori democratice comune, relații economice, legături profunde între oameni și cooperare în domeniul securității și apărării”, a spus diplomata americană.

„România a depășit toate așteptările ca aliat puternic”

Kathleen Kavalec a subliniat că, în cadrul NATO, angajamentul SUA față de România „este de neclintit”, felicitând țara noastră pentru împlinirea a două decenii în cadrul Alianței Nord Atlantice și amintind declarațiile recente ale președintelui american Joe Biden, potrivit cărora România, ca aliat, „a depășit toate așteptările”.

ADVERTISEMENT

„Ca parteneri și aliați în NATO, angajamentul nostru față de România este de neclintit și esențial pentru protejarea valorilor noastre comune și a modului nostru de viață. Felicitări României pentru aniversarea a 20 de ani în NATO în acest an. După cum a spus recent Președintele Biden, România a depășit toate așteptările ca aliat puternic. Așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim cu dumneavoastră săptămâna viitoare cea de-a 75-a aniversare a NATO, o alianță care a devenit mai mare, mai puternică și mai unită ca niciodată”, a declarat Kavalec.

Războiul „oribil” declanșat de Putin în Ucraina

Ambasadoarea SUA a mai spus că gîndurile americanilor se îndreaptă și către „prietenii” din Ucraina, care suferă din cauza războiului „oribil” declanșat de Vladimir Putin, arătând că americanii apreciază sprijinul umanitar, economic și militar pe care România îl acordă Kievului.

ADVERTISEMENT

„Pe măsură ce sărbătorim în această seară, onorăm tenacitatea și speranța ambelor noastre națiuni. Gândul nostru se îndreaptă, de asemenea, către prietenii noștri din Ucraina, care continuă să sufere din cauza războiului ilegal, neprovocat și oribil declanșat de Rusia. Domnule Președinte, vom fi mereu recunoscători poporului și guvernului român pentru sprijinul neclintit acordat poporului ucrainean în momentul lor de cumpănă. Ați oferit un sprijin umanitar, politic, economic și militar semnificativ vecinilor dumneavoastră. Și știu că România este pregătită să ajute la reconstrucția Ucrainei atunci când va veni acel moment de importanță majoră”, a spus Kathleen Kavalec.

Prezidențiale fără „dezinformare și instigare la ură”

Ambasadoarea a mai subliniat și angajamentul SUA și al României pentru democrație, în contextul alegerilor din acest an la nivel mondial și al alegerilor prezidențiale care se organizează atât în România cât și în America. Kavalec a insistat ca aceste alegeri să fie apărate de „discursul politic de dezinformare și instigare la ură”.

„Angajamentul nostru comun față de democrație este în centrul atenției în acest an, deoarece peste 60 de țări – care cuprind aproape jumătate din populația lumii – organizează alegeri, inclusiv în țările noastre. Alegerile sunt o sărbătoare a democrației, ocazia de a ne reînnoi angajamentul față de alegeri libere și corecte, de a ne apăra discursul politic de dezinformare și instigare la ură și de a alege lideri care ne unesc pentru a construi un viitor mai bun. Pe măsură ce votăm, contribuim la forța durabilă a democrației în întreaga lume”, a transmis Kathleen Kavalec.

 

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Cine era, de fapt, Kristof Lajos. Dezvăluiri incredibile despre antrenorul geniilor
Cine era, de fapt, Kristof Lajos. Dezvăluiri incredibile despre antrenorul geniilor
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul