Sporturi

Ambasadorul George Maior a dat lovitura de start a meciului de baseball dintre Washington Nationals şi Chicago Cubs

09.09.2018 | 13:47
Ambasadorul George Maior a dat lovitura de start a meciului de baseball dintre Washington Nationals si Chicago Cubs

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior a fost invitat să dea lovitura de start a meciului de baseball din liga profesionistă de peste ocean, dintre Washington Nationals şi Chicago Cubs. Partida a avut loc sâmbătă și totul a făcut parte din pregătirea unui eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. Astfel, după lovitura de start a ambasadorului, drapelul României a fost prezentat pe terenul de joc în cadrul unei ceremonii oficiale.

România a fost invitată sâmbătă să participe la evenimentul „Taste of the World”, organizat de una dintre cele mai apreciate echipe de baseball, Washington Nationals, cu ocazia meciului dintre echipa locală şi Chicago Cubs, una dintre cele mai populare echipe de baseball din SUA.
Ambasadorul George Maior a dat lovitura de start a meciului de baseball dintre Washington Nationals şi Chicago Cubs. Lovitura de începere
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior a fost invitat să dea lovitura de start a meciului de baseball din liga profesionistă de peste ocean, dintre Washington Nationals şi Chicago Cubs.

Ambasadorul George Maior a dat lovitura de start a meciului de baseball dintre Washington Nationals şi Chicago Cubs

La începutul meciului de baseball dintre cele două echipe, ambasadorul României la Washington, George Maior, a fost invitat să dea lovitura de începere a meciului. Cu acest prilej, Ambasada României a pregătit un eveniment de promovare a Centenarului şi a tradiţiilor culturale româneşti, iar drapelul României a fost prezentat pe terenul de joc în cadrul unei ceremonii oficiale.

„Preţuiesc în mod special onoarea deosebită pe care clubul de baseball din capitala Statelor Unite ale Americii a făcut-o României, de a ne invita la acest eveniment unic. Faptul că zeci de mii de americani din zona Washington, D.C. au avut ocazia să afle despre România, despre aniversarea Centenarului, despre tradiţiile noastre, este un lucru deosebit care ajută la strângerea şi mai puternică a legăturilor dintre cele două ţări. Sunt pasionat de acest sport minunat, atât de iubit de poporul american şi care oglindeşte, poate în modul cel mai fidel, spiritul Americii. De aceea, cu atât mai mult am apreciat cu deferenţă invitaţia de a da lovitura de începere a acestui meci”, a declarat George Maior, pe stadion, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a ambasadei.

Ambasadorul George Maior a dat lovitura de start a meciului de baseball dintre Washington Nationals şi Chicago Cubs. Ambasadorul proiectat pe televizorul principal
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior a fost invitat să dea lovitura de start a meciului de baseball din liga profesionistă de peste ocean, dintre Washington Nationals şi Chicago Cubs.

Ambasadorul României în SUA, George Maior a aruncat prima minge a meciului din MLB dintre Washington Nationals şi Chicago Cubs

Dacă ambasadorul României în SUA, George Maior a fost chemat să dea lovitura de start a unui meci din Liga Profesionistă, antrenorul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, s-a relaxat şi el în urmă cu puţin timp la un meci de baseball disputat însă la Constanța. ”Regele” a dat lovitura de începere la meciul pe care naționala României l-a câștigat cu 7-2, la fel ca și anul trecut, în fața unei selecționate a militarilor americani de la baza Mihai Kogălniceanu.

Gheorghe Hagi a precizat că este pentru prima dată când aruncă o minge de baseball. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, prezent la acest eveniment, a declarat jurnaliştilor, că baseball-ul este un sport care începe să prindă contur şi în ţara noastră, fiind foarte popular în SUA.  În octombrie, România și echipa militară a Statelor Unite urmează să dispute un nou meci în cadrul Baseball Festival din București.

Câștigătoarea a primit trofeul Jackie Robinson. Acesta a devenit un nume de referință în lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar și pentru promovarea diversității și a toleranței. Sportivul a debutat la 15 aprilie 1947 în Major League Baseball, devenind astfel primul jucător de baseball profesionist de culoare. În același an a primit titlul de Debutantul Anului, stabilind pe parcursul carierei mai multe recorduri. Numărul 42 – cel purtat de Jackie Robinson – a devenit un număr simbol, fiind retras de la toate echipele profesioniste americane în semn de omagiu.

10-3 s-a terminat partida Washington Nationals – Chicago Cubs