News

Ambasadorul Palestinei, mesaj pentru Viorica Dăncilă: “Ar trebui să fie mai deşteaptă

25.03.2019 | 16:13
Ambasadorul Palestinei mesaj pentru Viorica Dancila Ar trebui sa fie mai desteapta
ADVERTISEMENT

Decizia Guvernului României de a muta ambasada din Israel la Ierusalim nu este pe placul oficialităților din zona respectivă. Spre exemplu, regele Iordaniei, care urma să înceapă astăzi vizita la București, a hotărât să o anuleze, nemulțumit de anunțul premierului Viorica Dăncilă. Reacția diplomaților palestinieni nu a întârziat nici ea să apară.

Ce mesaj îi transmite ambasadorul Palestinei Vioricăi Dăncilă

Ambasadorul statului palestinian la București îi recomandă Vioricăi Dăncilă să dea dovadă de mai mult raționament și să se detașeze de jocul politic în care tinde să alunece, în încercarea de a-l susține pe premierul israelian Benjamin Netanyahu.

ADVERTISEMENT

În primul rând, nu cred că aceasta este o abordare personală, cred că este abordarea PSD-ului, a liderilor PSD, Dragnea, Dăncilă şi alţii. Ceea ce a făcut ieri Dăncilă este, în primul rând, împotriva angajamentelor României, pe care şi le-au luat în faţa noastră anul trecut, la întâlnirile pe care le-am avut cu partea română. În al doilea rând, este împotriva legilor internaţionale şi a legitimităţii internaţionale şi, de asemenea, împotriva criteriilor europene despre Ierusalim. Cred că face asta ca să îl susţină pe Netanyahu să fie din nou premier în Israel. Ar trebui să nu meargă în această direcţie, ar trebui să fie mai deşteaptă” , a declarat Fuad Kokaly, ambasadorul statului palestinian la București.

Ambasadorul Palestinei nu este de acord cu decizia mutării
Ambasadorul Palestinei nu este de acord cu decizia mutării ambasadei României în Israel la Ierusalim

Regele Iordaniei a refuzat să mai vină în România

Reamintim că în urma anunțului prim-ministrului Viorica Dăncilă de a muta ambasada României în Israel, de la Tel  Aviv la Ierusalim, regele Iordaniei a transmis că nu va mai veni în România, deși astăzi era programată vizita sa în Capitală.

ADVERTISEMENT

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Hașemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană” , a transmis Administrația Prezidențială.