News

Ambasadorul Rusiei la București îl scuză pe Serghei Lavrov. Ce interese au de fapt rușii în Republica Moldova

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, îl scuză pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov, după ultimele sale declarații.
08.02.2023 | 17:55
Ambasadorul Rusiei la Bucuresti il scuza pe Serghei Lavrov Ce interese au de fapt rusii in Republica Moldova
Ambasadorul Rusiei la București. Foto: Ziare.com
ADVERTISEMENT

Tensiunile din ultima vreme și amenințările voalate ale lui Serghei Lavrov din ultima vreme la adresa Republicii Moldova ar fi de fapt scoase din context, transmite Kuzmin. De fapt, Lavrov doar i-a avertizat pe Moldoveni că vor avea soarta Ucrainei, dacă rămâne apropiată de Occident.

Ambasadorul Rusiei la București, explicații despre soarta Moldovei

Paradoxal, Kuzmin spune că Rusia nu are nicio intenție să atace Chișinăul, însă îi roagă pe moldoveni să analizeze atent unde au greșit ucrainenii și ce soartă a avut țara vecină, lăsând de fapt loc de interpretări într-o serie de declarații care greu pot fi înțelese.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, domnul Duda (preşedintele Poloniei, Andrzej Duda – nr.) sau cineva din Polonia a încercat să interpreteze cuvintele ministrului nostru de Externe spunând că următoarea ţintă a agresiunii Rusiei, după Ucraina, va fi Moldova.

Înţelesul sau explicaţia ideii exprimate de ministrul nostru de Externe este exact pe dos. El a spus că se pare că Vestul se foloseşte de situaţia în care se află Moldova, de faptul că preşedinta Maia Sandu însăşi vrea ca ţara să se alăture alianţei occidentale etc, deci pare că Vestul a ales ca Moldova să urmeze exemplul, să exerseze aceeaşi funcţie ca Ucraina”, a transmis Kuzmin.

ADVERTISEMENT

Așadar, Moldova nu e amenințată de ruși, însă dacă se vor apropia și mai mult de Occident vor avea soarta Ucrainei, țară invadată în urmă cu un an de ruși. Kuzmin a dat, de asemenea, vina pe NATO pentru faptul că a ”sacrificat Ucraina pe altar” și a reușit depopularea masivă a țării.

”Recent, chiar o analiză americană a arătat că sub controlul regimului de la Kiev, în prezent, ţara are o populaţie de maximum 20-22 de milioane de oameni. Ce înseamnă asta? Nu vorbesc de istoria Ucrainei ca republică socialistă sovietică, atunci când era locuită de 50 de milioane de oameni, acum mai bine de 30 de ani, ci relativ recent, la începutul acestei crize, în 2014, când estimarea populaţiei Ucrainei era de 37-42 de milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

Acum, este o ţară relativ mică. E, de fapt, un fel de ţară sacrificată pentru cauza ne-sfântă a agresivei alianţe NATO. Asta a fost ideea ministrului nostru, să explice că este alarmant, dar suntem conştienţi de această realitate, este un indiciu clar că intenţiile occidentale şi planurile – încă nedeclarate deschis – ale Occidentului sunt legate de Moldova. Asta e tot.

Altfel, noi nu căutăm niciun fel de escaladare. Escaladarea este motto-ul părţii occidentale, dacă te uiţi la faptele lor. Şi dacă mă puteţi contrazice, aş fi curios să aud”, a completat ambasadorul rus, conform Hot News.

ADVERTISEMENT

În vremuri întunecate, intoxicate de propagandă, e greu de înțeles ce a vrut de fapt să transmită ambasadorul. Cert e că Serghei Lavrov amenința voalat Republica Moldova în urmă co o săptămână, considerând că țara condusă de Maia Sandu ar vrea să ”se unească cu România” și acuza Occidentul că a ”pus ochii pe Republica Moldova pentru a avea rolul următoarei Ucraine”.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”