News

Ambasadorul Rusiei la Washington se plânge că instituția este blocată. „Ne-au închis conturile, personalul primește amenințări”

Ambasadorul Rusiei la Washington s-a plâns că instituția pe care o conduce este practic blocată după ce autoritățile americane le-au închis conturile iar personalul primește amenințări
24.04.2022 | 20:54
Ambasadorul Rusiei la Washington se plange ca institutia este blocata Neau inchis conturile personalul primeste amenintari
Ambasadorul Anatoli Antonov a declarat că Rusia a fost „naivă” când a avut încredere în Occident. Sursa foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Ambasadorul Anatoli Antonov a declarat duminică că funcționarea Ambasadei Rusiei la Washington este efectiv blocată după ce conturile bancare au fost închise iar personalul primește amenințări.

Ambasadorul Rusiei în SUA se plânge de conturile blocate

Într-o declarație pentru agenția de presă rusă RIA, preluată de Reuters, ambasadorul Rusiei la Washington susține că instituția pe care o conduce nu mai poate funcționa, având conturile bancare închise.

ADVERTISEMENT

„În esență, ambasada este blocată de entități ale guvernului SUA. Conturile consulatelor noastre din Houston și New York au fost închise de Bank of America”, a declarat ambasadorul Antonov.

Acesta s-a plâns că personalul primește amenințări telefonice și chiar scrisori de amenințare la reședința personală.

ADVERTISEMENT

„Primim amenințări telefonice și scrisori de amenințare acasă… La un moment dat, chiar și ieșirea din ambasadă era blocată”, a mai spus el.

Recent, într-un alt interviu pentru publicația Business Insider, ambasadorul Anatoli Antonov se plângea că a este ignorat de oficialii de la Washington de când a început invazia rusă în Ucraina și că nu a mai vorbit nici cu președintele rus Vladimir Putin de câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu recent, ambasadorul Anatoli Antonov a respins ideea că invazia din Ucraina este un eșec și a deplâns „rusofobia” tot mai mare din țările occidentale. Acesta a spus că Rusia a fost „naivă” atunci când a avut încredere în Occident.

Reuters scrie că Rusia și Statele Unite au fost blocate într-o dispută cu privire la dimensiunea și funcționarea misiunilor lor diplomatice cu mult înainte ca președintele Vladimir Putin să lanseze ceea ce el numește „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Rusia, probleme cu misiunile diplomatice

Situația din Washington nu ar fi singulară în ceea ce privește misiunile diplomatice ale Rusiei.

Ambasadorul Rusiei în Polonia a declarat săptămâna trecută că blocarea conturilor bancare ale ambasadei sale luna trecută ar putea împiedica în cele din urmă funcționarea acesteia, caz în care Rusia va opri activitatea ambasadei Poloniei la Moscova.

Guvernele occidentale au impus sancțiuni drastice împotriva Rusiei din cauza acțiunilor sale în Ucraina, determinând Moscova să-i acuze de rusofobie frenetică.

După ce au ieșit la iveală crimele comise de armata rusă la Bucea, statele europene au expulzat în doar două zile peste 200 de diplomați și funcționari ruși. În total, de la începutul războiului din Ucraina nu mai puțin de 325 de funcționari ruși au fost expulzați din capitalele occidentale.

În răspuns, Moscova a amenințat că ia în calcul ruperea relațiilor diplomatice cu Occidentul.

ADVERTISEMENT