News

Ambasadorul Ucrainei în Thailanda, găsit mort în camera de hotel. Care e cauza decesului

Ambasadorul Ucrainei în Thailanda, Andrii Beshta, a fost găsit mort în camera de hotel.
30.05.2021 | 21:48
Ambasadorul Ucrainei in Thailanda gasit mort in camera de hotel Care e cauza decesului
ADVERTISEMENT

Tragedie în lumea diplomației internaționale. Andrii Beshta, ambasadorul Ucrainei în Thailanda, a fost găsit mort duminică în insula balneară Koh Lipe (sudul ţării), unde se afla în vacanţă cu fiul său, a anunțat poliția thailandeză.

Ambasadorul Ucrainei în Thailanda, găsit mort în camera de hotel

Din datele furnizate de autoritățile de la Bangkok, diplomatul a fost găsit mort în jurul orei 05:30 dimineața, în camera unui complex hotelier din Koh Lipe, o insulă balneară care se bucură de o foarte mare popularitate.

ADVERTISEMENT

Pol Capt Bidan Saripa, un investigator al poliției din Koh Lipe, a declarat pentru presa locală că ambasadorul și fiul său de 17 ani, Ostap, au ajuns pe insulă pe 28 mai pentru o vacanță. Au rămas în aceeași cameră la Bu-nga Resort.

Beshta s-a culcat sâmbătă la ora 23, a spus fiul său. Apoi, duminică dimineață, la ora 4.30, a început să vomite, și-a pierdut cunoștința și a murit la scurt timp după aceea, notează publicația BangkokPost.

ADVERTISEMENT

Trupul său neînsuflețit a fost transportat mai târziu de pe insula Koh Lipe la spitalul Satun din Capitala Bangkok.

Care e cauza decesului ambasadorului Ucrainei în Thailanda

”Ancheta preliminară nu a dezvăluit niciun semn de atac, niciun semn de raid sau de violenţă”, informează o declaraţie atribuită purtătorului de cuvânt al poliţiei thailandeze, Kissana Phathanacharoen.

ADVERTISEMENT

Managerul spitalului Satun, Ekkarat Leesen, a declarat că o autopsie preliminară ”a concluzionat că ambasadorul a murit din cauza unui infarct”. A fost efectuat și un test de rapid pentru coronavirus la spital, care a fost negativ. ”Am exclus 100% că a murit de Covid”, a spus Ekkarat.

Trupul oficialului a fost scos din spital la ora 14.50 și a fost transportat pe cale terestră la Bangkok pentru o autopsie detaliată la Spitalul General al Poliției.

ADVERTISEMENT

Între timp, familia lui Beshta a optat pentru întoarcerea cadavrului în Ucraina cât mai curând posibil, au mai spus oficialii thailandezi, conform sursei citate.

În vârstă de 44 de ani, un diplomat prestigios de carieră, Andrii Beshta, a fost numit ambasador al Ucrainei în Thailanda în anul 2016.

Beshta și-a petrecut mai mult de un deceniu din carieră în Thailanda, potrivit site-ului ambasadei, ajungând mai întâi în 2007 pe postul de consilier al misiunii diplomatice de la Bangkok.

ADVERTISEMENT
Tags: