Fotbal intern

Ambiții mari la FRF! Burleanu visează la o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo

19.02.2020 | 22:52
Ambitii mari la FRF Burleanu viseaza la o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo
ADVERTISEMENT

Ambiții nebănuite pentru FRF la Tokyo în 2020. Prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, oficialii fotbalului românesc au anunțat că naționala condusă de Mirel Rădoi va avea drept obiectiv câștigarea unei medalii la Olimpiada de vară din Japonia.

Răzvan Burleanu vrea o medalie la Olimpiadă

România trebuie să țintească o medalie la Tokyo în 2020, crede Răzvan Burleanu. „Trebuie să ne pregătim să avem o echipă competitivă care să îşi îndeplinească obiectivul, de a obţine o medalie la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Acesta este obiectivul acestui turneu preolimpic, mai ales că în perioada următoare vor urma foarte multe discuţii cu cluburile, astfel încât să ne asigurăm pe ce jucători ne bazăm pentru prezenţa la Olimpiadă.

Dacă am aşteptat 56 de ani să ne prezentăm la Jocurile Olimpice vom ieşi din Jocurile Olimpice onorabil”, a explicat Burleanu.

ADVERTISEMENT

Turneul preolimpic adus în discuție de președintele FRF va avea loc în perioada 1-14 iunie 2020, în Franța. Vor fi convocați în special jucători tineri. „Cel mai important subiect discutat la Comitetul Executiv ţine de prezenţa la Jocurile Olimpice şi după cum ştiţi vrem să oferim posibilitatea jucătorilor mai tineri să aibă o rampă de lansare.

Tratăm cu toată seriozitatea această perioadă de pregătire şi am luat decizia la nivel de Comitet Executiv să participăm la cel mai important turneu preolimpic care va avea loc în perioada 1-14 iunie în Franţa, la Toulon.

ADVERTISEMENT

Este cel mai prestigios turneu preolimpic care se organizează înaintea fiecărei ediţii a Jocurilor Olimpice şi anul acesta vor participa 12 echipe. În afară de România au mai confirmat prezenţa până acum Anglia, Franţa şi Japonia şi se aşteaptă confirmări în zilele următoare de la Brazilia, Argentina şi cred că inclusiv de la Cote d’Ivoire”, a completat președintele FRF.

Adrian Mutu merge la Tokyo alături de Rădoi

Echipa națională a României ce va reprezenta țara noastră la Tokyo va fi formată în special din jucători tineri, de perspectivă. În aceste condiții, selecționerul Mirel Rădoi va colabora extrem de strâns cu antrenorul naționalei de tineret, Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

“Da, sigur că Mutu merge la Jocurile Olimpice, va face parte din staff. Antrneorul principal va trasa sarcinile. Mirel Radoi conduce staff-ul tehnic. La turneul preolimpic sper să avem o echipă competitivă, care să pregătească o medalie la Jocurile Olimpice. Vor avea loc discuții cu echipele din Liga 1 pentru a ne asigura că avem un grup competitiv la Tokyo”, a concluzionat oficialul FRF.

  • 56 de ani au trecut de la ultima prezență a României la Jocurile Olimpice
ADVERTISEMENT