Sport

Ambros Martin a anunțat lotul României pentru Campionatul European de handbal feminin

25.11.2018 | 11:21
Ambros Martin a anuntat lotul Romaniei pentru Campionatul European de handbal feminin

A fost anunțat lotul României pentru Campionatul European de handbal feminin. Pe lângă cele 15 jucătoare din lotul A, au fost convocate două și din lotul B. Este vorba despre Mădălina Zamfirescu şi Andreea Polocoşer, ultima fiind debutantă la un turneu final de senioare. România este repartizată în Grupa D la Europeanul de handbal, alături de Cehia, Germania și Norvegia.

“Nu avem limite, ne vom duce în Franţa şi vom încerca să scoatem maximum. Nu ne putem gândi de acum la semifinale, trebuie să ne focusăm pe primele meciuri din grupă, dar cu această echipă nu avem limite la Euro. Sunt alte echipe care îşi doresc să ajungă departe. Pentru noi contează acum doar primul meci şi două puncte. Apoi, să câştigăm şi următorul meci dacă este posibil. Dacă nu, vom încerca să ne recuperăm şi să fim pregătiţi pentru următoarea partidă”, a declarat antrenorul Ambros Martin.

A fost anuțat lotul României pentru Europeanul de handbal feminin

Dedu, Dumanska (portari), Elisei, Florică, Chiper, Udriștoiu (extreme), Pintea, Băcăoanu, Rațiu (pivoți), Buceschi, Laslo, Zamfirescu (centri), Neagu, Perianu, Dragut, Geiger, Polocoșer (interi), sunt jucătoarele convocate de antrenorul Ambros Martin pentru Europeanul de handbal feminin.

“Toată lumea ştie cât de important este un Campionat European şi îşi doreşte să facă o treabă bună în Franţa”, a mai spus Ambros Martin, care a precizat că nu a avut timp să pregătească așa cum trebuie un turneu final. “Este greu să pregăteşti un turneu final în câteva antrenamente, dar asta este valabilă pentru toate naţiunile, nu doar pentru noi. Mai importantă este însă mentalitatea jucătoarelor, a echipei. De la bun început, nu numai în această săptămână, ci şi la precedentul stagiu de pregătire, am avut parte de o atmosferă fantastică în lot, am simţit spiritul de echipă”, a adăugat antrenorul.