Sport

Ambros Martin a dezvăluit secretul victoriei obținute de Rusia în fața României. “Cheia a fost să nu ne pierdem răbdarea și calmul!”

08.12.2019 | 10:33
Ambros Martin a dezvăluit secretul victoriei obținute de Rusia în fața României.
Ambros Martin în perioada în care antrena echipa națională a României. Spaniolul a dezvăluit secretul victoriei obținute de Rusia la CM 2019. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ambros Martin, selecționerul care a ajuns pe banca Rusiei după ce a pregătit echipa națională a României între 2016 și 2019, a dezvăluit secretul victoriei obținute de rusoaice în fața selecționatei antrenate de Tomas Ryde.

Ambros Martin a dezvăluit secretul victoriei obținute de Rusia în fața României

Echipa națională de handbal feminin a Rusiei s-a impus în fața României, scor 27 – 18, în primul meci din faza grupelor principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia.

ADVERTISEMENT

„Felicit echipa României pentru că a ajuns aici, în grupele principale. E un lucru care m-a făcut fericit. Vă doresc mult noroc mai departe. În același timp, felicitări fetelor din echipa mea.

În prima repriză am avut niște probleme în ofensivă. Ne-am dat seama că dacă vom păstra același nivel în apărare, o vom putea scoate la capăt după pauză. Cheia a fost să nu ne pierdem răbdarea și calmul.

ADVERTISEMENT

Am reușit să facem bine tranziția ofensivă și defensivă, am folosit bine extremele. Am adăugat încă două puncte importante în drumul spre semifinale”, a declarat Ambros Martin, selecționerul echipei naționale de handbal feminin a Rusiei, conform gsp.ro.

Rusia e pe primul loc în clasament

Rusia ocupă primul loc în clasamentul grupei 2 primcipale de la Campionatul Mondial din Japonia, cu 6 puncte, dar poate fi egalată de echipa națională de handbal feminin a Spaniei, formație care are 4 puncte și un meci în minus.

Ambros Martin a antrenat echipa națională de handbal feminin a României între 2016 și 2019. Antrenorul spaniol a decis să le părăsească pe tricolore în această vară, în an preolimpic, motiv pentru care Cristina Neagu a răbufnit la adresa lui.

ADVERTISEMENT

“Aşa cum am fost noi, am luptat şi am încercat să facem performanţă. Eu chiar m-am accidentat cumva pentru ca echipa naţională să joace o semifinală. Şi nici măcar nu am primit un mesaj din partea lui să mă întrebe de sănătate. Lăsând astea la o parte, să ştiți că toate fetele au fost dezamăgite”, declara Cristina Neagu în vară.

Pentru echipa națională de handbal feminin a României urmează meciul cu Suedia, marți, 10 decembrie, ora 13.30, iar după aceea se duelează cu Japonia, miercuri, 11 decembrie, ora 11.00.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE