Sport

Ambros Martin, atac la adresa federației europene după România – Spania! ”Vrem explicații”

12.12.2018 | 12:53
Ambros Martin atac la adresa federatiei europene dupa Romania  Spania Vrem explicatii

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin Ambros Martin a lansat un atac la adresa federației europene după meciul România – Spania, din faza grupelor principale de la Campionatul European. Tehnicianul este nemulțumit de programul pe care ”tricolorele” îl au la turneul final din Franța.

”Poate ne explică cineva de ce trebuie să jucăm două meciuri la rând într-un moment atât de important în competiție, când toate echipele luptă pentru ceva important. Ungaria are un avantaj pentru că a avut o zi de pauză, noi trebuie să fim deștepți să dozăm efortul jucătoarelor, dar e cel mai important moment, și ar trebui să fie altfel. Nu doar pentru scopul echipelor, ci și pentru spectacolul oferit”, a declarat antrenorul spaniol la conferința de presă, conform site-ului lead.ro.

Ambros Martin se agită în timpul unui meci al naționalei de handbal feminin a României
Ambros Martin se agită în timpul unui meci al naționalei de handbal feminin a României

Ambros Martin, atac la conducerea federației europene după România – Spania: ”Nu e o scuză, dar așa stă situația”

”Nu vreau să folosesc asta ca scuză, trebuie să ne concentrăm, dar așa stă situația. Va fi un meci special și pentru că sunt două puncte importante în joc pentru ambele echipe. Vom încerca să câștigăm, normal. Știu că ne ajută și egalul, dar nu putem gândi așa, trebuie să jucăm și să pregătim echipa pentru victorie. Trebuie să fim ca noi, să jucăm cum am mai jucat, fără factori externi, știind că va fi foarte, foarte dificil”, a fost atacaul lansat de Ambros Martin la adresa federației europene după întâlnirea România – Spania.

La pauza meciului cu Spania, Ambros Martin le-a transmis fetelor din naționala României să fie mai relaxate: ”Tot timpul le cer calm și încredere. Asta repetăm mereu. Sunt bune atunci când joacă relaxate, chiar foarte bune, toată lumea a văzut asta. Dar acum, când suntem atât de aproape de scopul nostru, jucăm fără această relaxare, cu prea multe emoții. Nu presiune, emoții. Pentru că totul stă în mâinile noastre. Și pentru că totul e în mâinile noastre înseamnă că ne-am obținut dreptul să avem o zi proastă, să ratăm un meci. Pentru că am făcut o muncă așa bună în prima rundă ne-am obținut avantajul să depindem doar de noi”.

România a învins Spania cu scorul de 27-25 și are nevoie de un rezultat de egalitate în partida cu Ungaria pentru a se califica în semifinalele Campionatului European de handbal feminin.