Sport

Ambros Martin, fostul selecționer al naționalei de handbal feminin a României, e izolat în Rusia, cu familia blocată în Spania!

27.03.2020 | 18:03
Ambros Martin fostul selectioner al nationalei de handbal feminin a Romaniei e izolat in Rusia cu familia blocata in Spania
ADVERTISEMENT

Ambros Martin, fostul selecționer al naționalei feminine de handbal a României, este izolat în Rusia, la Rostov pe Don, în timp ce familia se află în Spania.

Ambros Martin e izolat în Rusia

Pandemia de coronavirus a început să se facă simțită mai serios și în Rusia, țară în care s-a jucat cam în toate competițiile, inclusiv fotbal, până pe 15 martie.

ADVERTISEMENT

Totuși, spre deosebire de alte țări ale Europei, mai ales Spania și Italia, în Rusia situația pare a fi una mai bună, după cum remarcă și fostul selecționer.

Interviu pentru presa din Rusia

Acesta a acordat un interviu presei din Rusia, el fiind în același timp antrenor al echipei din Rostov, calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor din aceeași grupă cu CSM București dar și selecționer al Rusiei.

ADVERTISEMENT

Nu prea ai ce să faci în această perioadă, deoarece competiţia e întreruptă. Câteva jucătoare sunt în carantină pentru că s-au întors din străinătate, altele sunt în cantonament cu naţionala de tineret a Rusiei şi altele se pregătesc la noi la club. Am decis să le dau liber o săptămână pentru că nu ştim când se va relua sezonul”

Va fi mare pericol de accidentări

Ambros Martin a indentificat care ar putea fi pericolul major după ce pandemia va fi învinsă și se vor relua competițiile. Va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil de gestionat revenirea.

ADVERTISEMENT

Vor fi multe meciuri, probabil, într-un timp scurt, iar riscul de accidentare pentru jucătoare va fi foarte mare, pentru că ele vor veni după o perioadă fără antrenamente sistematizate şi fără meciuri. Trebuie să fim raţionali, să tratăm cu atenţie fiecare jucătoare şi fiecare zi, pentru a nu lua decizii pripite”

E tot timpul cu gândul la familia lui din Spania

Ambros Martin este însă permanent cu gândul la situația de acasă, din Spania, unde se află soția și copiii, precum și tatăl său. „Sunt destul de neliniştit, însă nu e important cum mă simt eu. Familia mea este în Spania, sunt izolaţi în casă de 10 zile.

ADVERTISEMENT

Soţia şi copiii sunt în Zaragoza, iar tatăl meu este în Lanzarote, insula unde m-am născut. Toată lumea e îngrijorată. Comparat cu Spania, în Rusia este o situaţie mai bună, o libertate mai mare”.

ADVERTISEMENT