News

Ambulanță aflată în misiune, lovită de o mașină în Cluj. O fetiță de 10 ani a ajuns la spital

O ambulanță SMURD care transporta o pacientă a fost implicată într-un accident rutier în județul Cluj. Ambulanța transporta o femeie de 80 de ani.
06.04.2025 | 17:50
Ambulanta aflata in misiune lovita de o masina in Cluj O fetita de 10 ani a ajuns la spital
Ambulanță aflată în misiune, lovită de o mașină în Cluj. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Din fericire nimeni din ambulanță nu a avut de suferit, însă o fetiță de 10 ani și tatăl acesteia, șofer în celălalt autoturism, primesc îngrijiri la fața locului.

Ambulanță aflată în misiune, lovită de o mașină în Cluj

”O ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă din cadrul Detaşamentului 2 Cluj-Napoca, aflată în misiune, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, a fost implicată în urmă cu puţine momente într-un accident rutier petrecut pe raza localităţii Buneşti. Aceasta efectua transportul unei paciente de aproximativ 80 de ani de la o unitate spitalicească din Cluj-Napoca spre spitalul din Dej”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Copila de 10 ani a fost transportată în cele din urmă al spital, pentru îngrijiri suplimentare. ”În accident a mai fost implicat un autoturism, astfel că la faţa locului au intervenit în sprijin două ambulanţe SAJ şi o ambulanţă SMURD. Un bărbat şi o minoră de aproximativ 10 ani au fost asistaţi la faţa locului, cea din urmă necesitând transportul la spital pentru investigaţii suplimentare”, mai arată sursa citată.

Victimele implicate în acest accident prezintă afecțiuni ușoare, astfel că medicii sunt optimiști că toată lumea implicată în accident va trece cu bine peste această dramă. ”Totodată, pacienta de aproximativ 80 de ani, aflată în ambulanţa SMURD, este transportată la spital cu o ambulanţă SAJ. Nu s-a impus intervenţia pompierilor, întrucât nu au existat victime încarcerate şi nu s-au raportat scurgeri de carburanţi”, mai arată ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, o ambulanță se răsturna în Bihor și era repusă pe roți de martori. Cu toate acestea, un medic a atras atenția că gestul nu este binevenit, chiar dacă oamenii au vrut să ajute, pentru că e interzis să procedăm astfel în caz de accident. În acel accident au ajuns la spital trei persoane, mai exact șoferul, asistenta medicală și pacientul transportat.

”Din investigațiile efectuate de polițiștii rutieri, la fața locului, s-a constatat că, un tânăr de 19 ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nojoridului din Oradea, înspre strada Meiului, la intersecția cu strada Nufărului, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pătruns în intersecție la culoarea verde a semaforului electric și ar fi intrat în coliziune cu o autospecială de ambulanță, condusă, pe strada Nufărului, înspre B-dul Dimitrie Cantemir, de un bărbat de 55 de ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor, care ar fi trecut la culoarea roșie a semaforului electric, având în funcțiune semnalele luminoase și sonore”, au arătat reprezentanții ISU Bihor.

ADVERTISEMENT

Eroarea pe care au făcut-o trecătorii după accidentul de ambulanță din Oradea

Șeful UPU-SMURD Oradea, medicul Hadrian Borcea, i-a criticat dur pe cetățenii care au intervenit fără să aștepte sosirea specialiștilor. ”Astăzi, în Oradea, a avut loc un accident generat de neatenția unui tânăr care a acroșat o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Bihor. Din păcate, se întâmplă, nu foarte frecvent, dar se întâmplă. Ceea ce a urmat, însă, este extrem de grav.

ADVERTISEMENT

Știu că toți trecătorii care au acționat sunt conduși de buna intenție a fiecăruia dintre ei, dar trebuie cu toții să înțelegem că, odată ce un autovehicul a fost afectat de un astfel de accident, oamenii din interiorul acestuia vor fi afectați de orice deplasare sau modificare a poziției vehiculului”, a scris Hadrian Borcea pe Facebook. De exemplu, asistenta a suferit o fractură de coloană care a fost amplificată de momentul în care trecătorii au încercat să ”ajute”.

”Voi posta aici o filmare în care se poate auzi cum asistenta urlă de durere când ambulanța este repusă pe roți. Vă rog să înțelegem cu toții că reacțiile instinctuale pot genera mai multe probleme și leziuni decât accidentul în sine”, a mai indicat Hadrian Borcea.

Tags: