News

Ambulanță aflată în misiune, răsturnată în apropiere de pasajul Unirii. Mașina a fost lovită lateral de un alt automobil

O ambulanță aflată în misiune a fost implicată într-un accident rutier în centrul Bucureștiului, fiind lovită de către un șofer care nu a acordat prioritate
25.02.2023 | 14:32
Ambulanta aflata in misiune rasturnata in apropiere de pasajul Unirii Masina a fost lovita lateral de un alt automobil
Ambulanța aflată în misiune a fost lovită de un alt șofer. Sursa foto: Octav Ganea/ Inquam
ADVERTISEMENT

Ambulanța transporta un pacient, însă din declarațiile oficialilor acesta nu a suferit alte răni sau leziuni în urma accidentului auto.

Ambulanță implicată într-un accident în centrul Capitalei

Sâmbătă, 25 februarie, o ambulanță aflată în misiune transportând un pacient de 17 ani a fost implicată într-un accident rutier. Accidentul s-a produs la intersecția Bulevardului Dimitrie Cantemir cu Bulevardul Mărășești, circulația fiind îngreunată în centrul Capitalei, circulându-se greu în special în pasajul Unirii.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs în jurul orei 11.30, ambulanța fiind lovită de către un șofer care nu a acordat prioritate. Ca urmare a coliziunii ambulanța s-a răsturnat, și se pare, din declarațiile oficialilor, că a suferit daună totală.

”În jurul orei 11:25, conducătorul unei ambulanţe SABIF care se deplasa pe Bd. Dimitrie Cantemir către pasaj Unirii, având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, la intersecţia cu Bd. Mărăşeşti, a intrat în coliziune cu un autovehicul. În urma impactului, ambulanţa s-a răsturnat pe lateral”, a transmis Poliția Rutieră a Capitalei.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu a fost rănit

La fața locului au intervenit numeroase echipaje de poliție, pompieri dar și ambulanțe SMURD. Autoritățile au transmis că nimeni nu a fost rănit în urma acestui accident, însă ambulanța a fost distrusă în totalitate, suferind „daună totală”.

„Nimeni nu este grav rănit, pacienta nu a suferit alte leziuni pe lângă cele pe care le avea deja, dar ambulanţa are daună totală”, a declarat la Digi24, Alis Grasu, managerul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Potrivit acesteia în ambulanța lovită se afla o pacientă de 17 ani, ce era transportată la spitalul Bagdasar, însă, din fericire, aceasta nu a suferit alte răni sau leziuni în urma accidentului rutier.

„Ambulanta se afla în misiune, pacienta de 17 ani de la Bagdasar trebuia să fie consultată pentru o investigație facială. E una din ambulanțele din lotul nou. Bine că oamenii sunt măcar întregi”.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului traficul a fost complet blocat spre și în Pasajul Unirii, polițiștii de la Poliția Rutieră au făcut eforturi pentru a fluidiza traficul în centrul Capitalei, după ce s-au format coloane de mașini care nu au mai putut înainta.

Din primele informații, pentru producerea acestui accident de vină este șoferul care nu a acordat prioritate, Poliția Rutieră transmițând că ambulanța circula cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

ADVERTISEMENT