News

Ambulanţă socială în Bucureşti. Cine poate beneficia de serviciile ei

Persoanele în vârstă şi cu venituri reduse, şomerii, persoanele cu dizabilităţi, copiii sub 18 ani sau cu vârsta de până la 26 de ani care urmează cursurile de zi ale unei facultăţi...
10.02.2015 | 13:53
Ambulanta sociala in Bucuresti Cine poate beneficia de serviciile ei
ADVERTISEMENT

Persoanele în vârstă şi cu venituri reduse, şomerii, persoanele cu dizabilităţi, copiii sub 18 ani sau cu vârsta de până la 26 de ani care urmează cursurile de zi ale unei facultăţi acreditate pot beneficia gratuit de serviciile oferite de Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 1.

Aceste categorii de persoane pot suna zilnic, între orele 07.00 – 19.00, la numărul de telefon 021/9644 pentru a primi gratuit asistenţă medicală de specialitate. Echipa Ambulanţei Sociale a Complexului Multifuncţional “Caraiman” este formată din medici de specialitate, kinetoterapeuţi, asistenţi medicali şi sociali.

ADVERTISEMENT

“Unul din obiectivele pe care le am ca primar este creşterea calităţii vieţii. Am înfiinţat Complexul «Caraiman» – primul centru medical deschis în România de o autoritate locală – pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în nevoie. Centrul «Caraiman» este un exemplu de excelenţă pe care îl vom dezvolta periodic prin înfiinţarea de noi servicii medicale de calitate pentru persoanele cu venituri reduse”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 1 a primit aproximativ 5000 de solicitări în cursul anului 2014, cu 31% mai mult faţă de anul 2013. Totodată, în cursul anului trecut a crescut şi numărul beneficiarilor cu un procent de 10%.

ADVERTISEMENT

În anul 2014, specialiştii din Ambulanţa Socială a Complexului Multifuncţional “Caraiman” au acordat 652 consultaţii de specialitate la domiciliul pacienţilor aflaţi în nevoie şi au aplicat 3127 tratamente de specialitate (tratamente injectabile intramuscular, perfuzii, pansamente escare/plăgi).

Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 1 este primul serviciu medical de acest gen înfiinţat de o administraţie locală din România pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse.

ADVERTISEMENT

Prin intermediul Ambulanţei Sociale, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, copiii, persoanele instituţionalizate şi alte persoane aflate în dificultate pot beneficia gratuit de consult la domiciliu, transport către unităţi medicale din Bucureşti pentru consult de specialitate/ internare, transport la domiciliu al pacienţilor externaţi, precum şi de anumite tratamente medicale (administrarea parenterală a medicamentelor, tratarea ulcerelor de decubit, îngrijiri paliative etc).

În caz de nevoie, echipa de pe Ambulanţa Socială poate fi completată şi cu alţi specialişti din cadrul Complexului “Caraiman” care se vor deplasa, la rândul lor, la domiciliul persoanei imobilizate pentru efectuarea consultului de specialitate sau pentru realizarea de servicii sociale de îngrijire la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Categorii de beneficiari

De serviciile medicale oferite de Ambulanţa Socială beneficiază numai cetăţenii care domiciliază în Sectorul 1 şi care se află în una din următoarele situaţii:

– Persoane care au vârsta legală de pensionare conform Legii nr. 19/2000;
– Persoane cu handicap;
– Persoane instituţionalizate în cadrul centrelor rezidenţiale existente la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 1;
– Copii cu vârsta sub 18 ani;
– Tineri cu vârsta de până la 26 de ani, dacă urmează cursurile de zi ale unei instituţii de învăţământ acreditat;
– Persoane aflate în şomaj;
– Persoane beneficiare de venit minim garantat;
– Alte cazuri aflate în evidenţa serviciilor de asistenţă socială pe bază de referire scrisă din partea DGASPC Sector 1 (persoane fără identitate aflate pe raza Sectorului 1 etc.).

Acte necesare

Persoanele care îndeplinesc condiţiile pentru a primi tratament medical gratuit din partea Ambulanţei Sociale trebuie să depună la sediul Complexului Multifuncţional “Caraiman” (Str. Caraiman nr.33 A), un dosar cu următoarele acte:

– Copie act identitate (B.I.; C.I.; C.N.);
– Talon pensie;
– Copie certificat handicap (după caz);
– Recomandare medicală;

Dispoziţie de instituţionalizare pentru cei găzduiţi în centre, cămine etc.

 Sursă: www.romaniatv.net

ADVERTISEMENT
Tags: