News

„Ambuscade” pentru președintele Iohannis la plecarea de la Congres. Susținătorii lui Orban: „Nu vrem guvernare cu PSD”

Două grupuri de susținători ai lui Ludovic Orban l-au înconjurat pe președintele Iohannis pe drumul spre ieșire de la Congres scandând numele președintelui PNL.
25.09.2021 | 12:50
Ambuscade pentru presedintele Iohannis la plecarea de la Congres Sustinatorii lui Orban Nu vrem guvernare cu PSD
ADVERTISEMENT

După discursurile susținute de invitații la Congresul PNL, președintele Klaus Iohannis a părăsit lucrările însă pe drumul către ieșirea de la pavilionul din Romexpo l-au așteptat două grupuri de susținători ai lui Ludovic Orban care au scandat ostentativ numele acestuia.

Câțiva dintre ei i-au strigat președintelui „Nu vrem guvernare cu PSD”, reluând poziția publică a lui Ludovic Orban care le-a promis liberalilor că va reface alianța cu USR-PLUS dacă va fi reales președintele PNL.

ADVERTISEMENT

Cele două grupuri și-au arătat susținerea pentru Orban după ce președintele Iohannis a avut un discurs favorabil lui Florin Cîțu în care a spus că nu există niciun motiv pentru ca premierul să-și dea demisia sau să fie demis.

Două grupuri de liberali l-au așteptat pe Iohannis la ieșire

Deși calculele hârtiei arată că Florin Cîțu este favorit, grupurile de susținători au fost mai vocale de la începutul lucrărilor scandând frecvent numele preferatului lor. Mulți dintre ei poartă pe piept abțibilduri pe care scrie „Om liber, nesupus”, un îndemn adresat delegaților să voteze după preferințele lor, nu după indicațiile organizațiilor județene.

ADVERTISEMENT

Liberalii pro-Orban au întrerupt de mai multe ori discursul președintelui Iohannis cu scandări „Orban! Orban!”. Mai mult, când președintele a spus „Sunt de neînțeles sabotajele venite din propriul partid”, s-au auzit chiar și câteva huiduieli la adresa președintelui, sporadice ce-i drept.

Când președintele a plecat, însoțit de cei doi candidați, un grup de liberali s-a repezit să-l înconjoare pe șeful statului strigându-i în față „Orban! Orban!”. Un alt  grup era deja postat la ieșirea din sală și a procedat la fel.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă el crede sincer că Orban va avea șanse să fie reales, unul dintre liberalii din grup a dat din mână a lehamite. „N-avem, dar măcar să știe că nu vrem să ajungem iar la mâna PSD”, a spus respectivul liberal.

România trebuie să fie condus de un guvern în care forța motrice să fie PNL. Este imperativ să depășim cât mai repede actuala criză. Guvernarea trebuie să continue pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia. Cu atât mai mult, când premierul și miniștrii PNL sunt atacați din toată părțile întreg PNL ar trebui să-i susțină cu toate forțele. Sunt de neînțeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ar putea fi explicate prin prisma luptei electorale interne”, a spus Klaus Iohannis în discursul său de la Congresul PNL, provocând nemulțumirea taberei lui Orban.

ADVERTISEMENT