Fotbal international

Amenda colosală pe care Rafael Leao trebuie să o plătească! Starul lui AC Milan a pierdut procesul cu fosta echipă

19.03.2020 | 13:28
Amenda colosala pe care Rafael Leao trebuie sa o plateasca Starul lui AC Milan a pierdut procesul cu fosta echipa
ADVERTISEMENT

Rafael Leao a ajuns la AC Milan în vară, după ce italienii au plătit 23.000.000 de euro pentru a-l lua de la Lille. Sporting Lisabona, prima sa echipă, l-a dat în judecată pe fotbalist pentru că a plecat pe gratis în Franța și a câștigat, iar atacantul portughez a fost amendat cu 16.500.000 de euro.

Amenda colosală pe care Rafael Leao trebuie să o plătească

Sporting Lisabona și Rafael Leao s-au judecat după ce atacantul portughez a plecat liber de contract în vara anului 2018 la Lille. Lusitanii nu au fost mulțumiți și s-au dus până la TAS pentru a-și face dreptate.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, TAS i-a dat câștig de cauză lui Sporting Lisabona, iar Rafael Leao trebuie să plătească către fostul său club o sumă colosală de  16.500.000 de euro.

  • 20 de ani a împlinit Rafael Leao pe 10 iunie

Rafael Leao a fost crescut de Sporting Lisabona

Rafael Leao este un produs al lui Sporting Lisabona, iar lusitanii l-au crescut încă de pe vremea când atacantul era doar un copil. La 9 ani, Rafael Leao a intrat în rândurile Academiei formației de pe Alvelade.

ADVERTISEMENT

Pe parcurs, Leao a impresionat pe toată lumea și a avansat rapid către echipa care l-a dat fotbalului mare pe Cristiano Ronaldo.

La echipa mare a lui Sporting, Rafael Leao nu a apucat să joace foarte mult, bifând doar 5 partide în toate competițiile, în care a reușit să înscrie de două ori, oferind și o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Rafael Leao are nouă prezențe în naționala U21 a Portugaliei, pentru care a reușit să marcheze un gol, iar meciul său de debut a fost chiar împotriva României U21 (1-1).

În actualul sezon, Rafael Leao are două goluri și două pase decisive pentru AC Milan în toate competițiile, dintr-un total de 22 de partide.

ADVERTISEMENT
  • 22.000.000 de euro este cota de piață a lui Rafael Leao, conform transfermarkt.com