News

200 milioane lei vechi, amenda record primită de un bucureștean care nu a avut declarație la el! Cum explică poliţistul decizia. Absolvent de Agronomie, crescut în centre de plasament, tânărul nu are posibilitatea să achite

17.04.2020 | 18:15
Amendă colosală primită de un bucureștean care nu a avut declarație la el! George Răcman
ADVERTISEMENT

Amendă colosală, maximă, de 20.000 RON, primită de un bucureștean care nu a avut declarație la el și a fost surprins pe stradă de o patrulă de Poliție! George Răcman are o poveste aparte – a fost crescut încă de la naștere în centre de plasament, acolo unde a stat până la vârsta de 26 de ani.

Amendă colosală primită de un bucureștean care nu a avut declarație la el!

Cu toate acestea, tânărul reprezintă un exemplu de modestie și ambiție. Și-a cunoscut ulterior părinții, dar spune că nu au fost pe aceeași lungime de undă. Are însă un imens respect pentru educatorii care au avut grijă de el și care l-au învățat o mulțime de lucruri.

ADVERTISEMENT

George a luptat și a trecut prin toate etapele vieții. A intrat la un liceu bun, dar pe el nu l-a luat nimeni în brațe ca să-l felicite. Nu l-a mângâiat cineva și nici nu a avut parte de îmbrățișări calde din partea mamei.

Absolvent de Agronomie, crescut în centre de plasament, tânărul nu are posibilitatea să achite

Amendă colosală primită de un bucureștean care nu a avut declarație la el! George Răcman
George Răcman a primit o amendă uriașă din partea Poliției. Sursa foto – facebook

A urmat admiterea la facultate, însă era deja obișnuit. Știa că e singur, știa că trebuie să se descurce. S-a angajat destul de repede și a încercat să stea departe de tentațiile tinereții. Și-a depus dosarul la Primărie și a încercat să obțină o locuință socială.

ADVERTISEMENT

Nu toate poveștile au însă final frumos și statul, uneori mai întoarce și spatele. Chiar și celor care au câte două joburi și se zbat zilnic cu adversari înfiorători. Când a simțit că se luptă cu morile de vânt, George Răcman a apelat la creditul Prima Casă.

„Am lucrat zi de zi, preț de 4 ani. În două locuri. N-am știut ce e ăla liber. Așa am reușit să strâng un ban. I-am dat pe toți pentru avans, pentru notar și am reușit să-mi cumpăr strictul necesar în căsuța mea”, a spus exclusiv pentru FANATIK tânărul.

ADVERTISEMENT

Și când toate păreau că se așează cât de cât, viața acestuia avea să i se schimbe definitiv. George Răcman a greșit. Recunoaște acest fapt, este conștient de ce s-a întâmplat, dar spune că, nu a știut de anumite lucruri emise în ordonanțele militare.

Pe data de 8 aprilie a mers la cumpărături. A ales să meargă pe jos, așa cum o face de fiecare dată, către un retailer important din zonă. Nu are permis, râde dacă îl întrebi de mașină și ridică din umeri. „Nu îmi permit eu așa ceva, de unde atâția bani. Nici să fac școala de șoferi nu am”, spune tânărul.

ADVERTISEMENT

Pe drum a fost claxonat de un vecin. George s-a apropiat de mașină, moment în care o patrulă de poliție a oprit în dreptul lor. Agentul i-a solicitat actul de identitate și declarația pe proprie răspundere. „Nu am avut această declarație știind că nu îmi trebuie. M-am bazat și pe faptul că nu m-a oprit nimeni până în momentul respectiv”, a adăugat acesta.

„I-am transmis polițistului că stau aproape, să verifice în buletin. Dânsul mi-a zis că de unde stau eu până unde mă aflam atunci e destul de mult. Dar acolo e magazinul. Nu am înjurat, am vorbit puțin pe un ton mai apăsat.

I-am spus doar că stau în zonă și că nu știam de declarație. M-a anunțat verbal că o să primesc o amendă. A zis că îmi dă 100 de milioane și că în primele două săptămâni pot să plătesc 50 de milioane. Nu am văzut când mi-a făcut procesul. În fața mea avea o tabletă.

Când am ridicat procesul de la poștă, mi-a fost trimis poștă, am văzut că amenda era de 200 de milioane cu posibilitatea să plătesc jumătate în două săptămâni. De unde să am eu atâția bani. Trec printr-un șoc din care nici acum nu pot sa îmi revin. Nu am știut că îmi trebuie acea adeverință ca sa merg la magazinele din cartier și am primit pe loc amenda.

Nu sunt bogat, cine îmi cunoaște trecutul știe foarte bine cât am luptat să am această garsioneră , la care plătesc 29 de ani credit bancar. A fost visul meu sa am un acoperiș după 26 de ani de stat în cămin alături de 100 de inși sub același acoperiș.

Simt că îmi este sfârșitul. Sunt la pământ. Nu am de unde plăti, nici nu am cum să depun contestație fiindcă judecătoriile preiau doar anumite cazuri și am înțeles că mă lupt cu morile de vânt, că tot eu pierd și atunci o sa plătesc și suma integrală și cheltuieli de judecată, a mai zis tânărul.

George Răcman și-a spus povestea pentru ca alți oameni să învețe din greșeala lui. O greșeală asumată, recunoscută, dar una care îl prăbușește ca om, ca tânăr, ca posibil stâlp al societății. Tot ce i-a rămas de făcut acum este să solicite ajutorul prietenilor și al semenilor. O face AICI. Autoritățile, cel puțin pentru moment, par că îi întorc spatele.

Polițistul care a aplicat amenda nu se afla la lucru atunci când a fost căutat de FANATIK. Agentul de serviciu al secției 15 a răspuns că nu poate oferi mai multe detalii despre această amendă, dar a precizat că exista posibilitatea unui avertisment inițial sau a unei amenzi de 100 de milioane. De asemenea, conform legii acesta a explicat că se poate aplica direct și suma maximă.

ADVERTISEMENT