News

Amendă de 15.000 de lei pentru un bătrân care a ieșit să își adune oile. 2000 de lei plătește și o femeie care a ieșit din curte după porcul scăpat pe stradă

30.04.2020 | 13:47
Amenda de 15000 de lei pentru un batran care a iesit sa isi adune oile 2000 de lei plateste si o femeie care a iesit din curte dupa porcul scapat pe strada
ADVERTISEMENT

Amendă de 15.000 de lei pentru un bătrân care a ieșit să își adune oile și care nu avea asupra lui declarația pe proprie răspundere. Culmea, bărbatul a fost reclamat chiar de un vecin. Poliția nu a ezitat o clipă și l-a sancționat serios.

Amendă de 15.000 de lei pentru un bătrân care a ieșit să își adune oile

Opt oi avea bătrânul, opt animale pe care le îngrijea ca pe ochii din cap. Nepoata aceastuia a spus că oile ieșiseră din curte și bătrânul plecase după ele să le aducă acasă.

ADVERTISEMENT

Deși nu erau pe terenul lui, un vecin a sunat la poliție. Agentul care a venit să verifice întâmplarea nu a stat prea mult timp pe gânduri și l-a amendat.

2000 de lei plătește și o femeie care a ieșit din curte după porcul scăpat pe stradă

”A fost depistat în comuna Gornet-Cricov, sat Dobrota, pe domeniul public, fiind în apropierea terenurilor extravilane din sat.

ADVERTISEMENT

Acesta nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere, pentru a părăsi domiciliul, mentionând că a părăsit domiciliul pentru a ieși la păscut cu oile, fără a fi angajat, acesta nereprezentând un motiv întemeiat”, se arată în procesul verbal.

Ca să justifice amenda, polițistul spune acum că a fost înjurat de bătrân, dar a uitat să treacă lucrul acesta în documentul constatator.

ADVERTISEMENT

700 de lei are pensie bătrânul care ar avea nevoie de aproape un an de zile ca să plătească jumătate din valoarea amenzii.

O altă localnică din comuna Pomi, judeţul Satu Mare a fost amendată cu 2.000 de lei de poliţişti pentru că a fost prinsă cu porcul pe stradă fără a avea declarația pe propria răspundere.

ADVERTISEMENT

“Mulțumim pentru amenda dată soției mele. Porcul din gospodărie a fugit pe stradă și soția mea nu a apucat sa facă declarația pe propria răspundere, încălcând astfel ordonanța militară”, a transmis soțul sătmărencei, conform Portalsm.

 

ADVERTISEMENT
Tags: