News

Amendă de 40.000 de lei pentru un deputat care a recunoscut că a condus băut

15.12.2020 | 16:07
Amendă de 40.000 de lei pentru un deputat care a recunoscut că a condus băut
Amendă de 40.000 de lei pentru un deputat care a recunoscut că a condus băut Foto: Facebook Mihai Popa
ADVERTISEMENT

Deputatul Pro România de Brașov, Mihai Valentin Popa, s-a înțeles cu procurorii după ce a recunoscut că a condus băut. Dacă judecătorii vor fi de acord, deputatul va scăpa cu o amendă penală de 40.000 de lei.

Deputatul Mihai Valentin Popa a fost prins anul trecut în noiembrie conducând pe drumurile publice cu o alcoolemie de 1,25 g/l.

ADVERTISEMENT

Deputat din 2016, Mihai Valentin Popa a mai fost implicat într-un dosar penal pentru șantaj, în care a fost în cele din urmă achitat.

Acord de recunoaştere a vinovăţiei

Reprezentantul Pro România în Camera Deputaților a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii de la Parchetul General.

ADVERTISEMENT

Mihai Valentin Popa, care a fost prins de polițiști în noiembrie 2019 băut la volan a acceptat să plătească o amendă penală de 40.000 de lei. Înţelegerea nu este definitivă până când nu va fi aprobată de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit, acordului de recunoaştere a vinovăţiei trimis în instanţă, procurorii au reţinut că, în seara zilei de 28 noiembrie 2019, deputatul Mihai Valentin Popa a condus pe drumurile publice un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. Prin analiza toxicologică efectuată, s-a stabilit o alcoolemie de 1,25 g/l.

“Ca urmare a încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei, în temeiul art. 336 alin. 1 Cod penal rap. la art. 480 alin. 4 Cod procedură penală, inculpatul va fi condamnat la pedeapsa amenzii în cuantum de 40.000 de lei, corespunzător a 160 de zile amendă cu un cuantum al unei zile – amendă de 250 lei. În prezenţa avocatului ales, inculpatul a declarat că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa şi acceptă încadrarea juridică dată faptei”, se arată într-un comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ales deputat de Brașov pe listele PSD în 2016, Mihai Valentin Popa a trecut la Pro România în iunie 2019. Parlamentarul a mai fost implicat într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Popa era acuzat că ar fi intervenit la un primar şi la managerul unui spital din Braşov să nu revoce o protejată a sa dintr-o funcţie de conducere în spital. Afost achitat definitiv în noiembrie 2020.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri