News

Amendă de 55.000 de lei la Metro Constanța. Nereguli grave găsite de Protecția Consumatorului

Protecția Consumatorului a amendat Metro Constanța cu 55.000 de lei în urma unor controale. Inspectorii au descoperit nereguli grave.
15.05.2023 | 18:55
Amenda de 55000 de lei la Metro Constanta Nereguli grave gasite de Protectia Consumatorului
Amendă de 55.000 de lei la Metro Constanța. Sursa foto: Zf.ro/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Au fost controale la magazinul Metro din Constanța, iar în urma verificărilor desfășurate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au fost descoperite nereguli grave, potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de instituție.

Pește aproape de data de expirare, expus printre produsele proaspete din Metro

Mai exact, comisarii au găsit pește care era ținut alături de produse proaspete, deși mai avea doar trei zile până la data de expirare. Mai mult, acesta avea o reducere a prețului de 40 %, însă nu se menționa faptul că se află în ultimele zile de valabilitate.

ADVERTISEMENT

Conform CJPC, peștele respectiv ar fi trebuit să fie depozitat într-un alt spațiu, separat de produsele care erau proaspete, precizându-se faptul că alimentul se afla în ultimele trei zile de valabilitate, deoarece consumatorii trebuie să fie informați în acest sens.

Comercializarea de peşte proaspăt, cu oferta de reducere a preţului de ‘-40%, în limita stocului disponibil’, fără a se menţiona că produsele sunt în ultimele 3 zile de valabilitate – mai mult, acestea se aflau expuse între alte sortimente de peşte, fără a fi depozitate într-un loc special, cu informarea consumatorilor, în acest sens; nerespectarea regimului promoţiilor, existând diferenţe de preţ între produsul de referinţă şi pachetele aflate la comercializare; folosirea unei vitrine congelator neigienizate, cu calea de rulare a geamului mobil cu depuneri de praf şi grătarele murdare”, se arată în comunicatul transmis de instituție și citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Mai mult, inspectorii au descoperit că mai multe fructe și legume care erau comercializate aveau afișate, pe etichetele cu prețuri, origini diferite în comparație cu cele din documentele acestora. Nici regimul promoțiilor nu a fost respectat, precum nici igiena corespunzătoare. Comisarii de la Protecția Consumatorului au găsit o vitrină a unui congelator necurățată, în care erau depozitate produse. Vitrina respectivă avea praf pe geam, iar grătarele erau murdare.

În urma abaterilor, magazinul Metro Constanța, care aparține lanţului Metro Cash & Carry Romania SRL, a fost amendat cu 55.000 de lei. Totodată, a fost emis un avertisment cu scopul stopării „practicii comerciale incorecte„ și de „acțiuni înșelătoare”.

ADVERTISEMENT

Județul Constanța, „campion” la amenzi date de ANPC

Amintim că în urmă cu o săptămână, magazinul Cora din City Mall Constanța a fost amendat cu 60.000 de lei, după ce Protecția Consumatorului a găsit nereguli grave, similare celor descoperite în magazinul Metro în cursul acestei zile.

Tot județul Constanța a ținut primele pagini ale publicațiilor, în preajma sărbătorilor de iarnă, atunci când au fost descoperite alimente care erau ținute în condiții necorespunzătoare, carne stricată și alimente expirate. Mai mult, unii dintre comercianți nu aveau nici măcar apă curentă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost găsite nereguli și în zona destinată distracției, acolo unde mai multe mașinuțe electrice, folosite în special de copiii veniți la Târgul de Crăciun, nu erau dotate cu centuri de siguranță, punând astfel în pericol minorii.

 

ADVERTISEMENT
Tags: