Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva. Care sunt prevederile pe care le include Codul din țara noastră legat de transportul animalelor de companie.
Sancțiune uriașă pentru toți stăpânii de câini și pisici din țara noastră. Românilor nu le este permis să recurgă la asta. Regulile sunt foarte clare când vine vorba despre felul în care sunt transportate animalele în mașină.
„Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni […] transportul copiilor mai mici de 12 ani sau al animalelor pe locurile din față ale vehiculelor”, spune articolul 102, Alin. 1(27), din Codul Rutier, scrie lege5.ro.
Conducătorii auto care nu respectă aceste noțiuni se pot alege cu amenzi severe din partea autorităților. Acestea se ridică până la suma de 3.300 de lei dacă stăpânul nu plasează animalul pe bancheta din spate în siguranță.
Legea arată prin Codul Rutier că sunt stabilite anumite reguli pentru a transporta animale într-un vehicul. Cei care obișnuiesc să țină câinele pe scaunul șoferului sau al pasagerului din dreapta se pot alege cu o amendă între 9 și 20 de puncte.
Mai mult decât atât, șoferii din România nu trebuie distrași absolut deloc de la drum și traseu de animalele de companie, motiv pentru care acestea trebuie să stea într-o cușcă sau ham special pentru mașină.
Animalele se transportă în siguranță în interiorul unei mașini dacă se folosește o cușcă specială. Aceasta este folosită de cei mai mulți șoferi pentru că este sigură și în plus, este suficient de mare ca micile viețuitoare să aibă spațiu și să stea confortabil.
Cu toate acestea cușca nu trebuie să permită mișcarea liberă care ar putea perturba atenția conducătorului auto. O altă variantă este legată de coșul auto pentru animale de companie, asemănător cu scaunul pentru copii.
Echipamentul vine cu centuri speciale pentru a fixa câinele sau pisica în maximă siguranță. Hamul auto poate fi luat, de asemenea, în calcul de cei care circulă pe străzile din România. Acesta se prinde de gâtul și pieptul animalului și apoi se leagă de centura de siguranță a mașinii.