News

Lidl, amendat cu peste 350.000 lei. ANPC a găsit gândaci congelați. Un magazin din Ilfov riscă să fie închis

Lidl a fost amendat cu peste 350.000 după ce inspectorii ANPC au găsit gândaci congelați. Un magazin din Ilfov riscă să fie închis pe o perioadă de șase luni
03.12.2021 | 12:12
Lidl amendat cu peste 350000 lei ANPC a gasit gandaci congelati Un magazin din Ilfov risca sa fie inchis
Lidl a fost amendat cu peste 350.000 de lei pentru nereguli grave gasite de ANPC. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat controale la mai multe magazine Lidl și au descoperit nereguli grave. Lidl a fost amendat cu peste 350.000 de lei, iar un magazin aflat în Ilfov riscă să îi fie suspendată activitatea pentru șase luni.

Lidl, amendat cu peste 350.000 de lei pentru mizerie, mucegai și gândaci

După ce au primit sesizări de la oameni din toată țara, comisarii ANPC, coordonați de Mihai Culeafă, au efectuat o serie de controale la mai multe magazine Lidl.

ADVERTISEMENT

Inspectorii au găsi o mizerie de nedescris. Cu toate că angajații magazinului i-au spus inspectorului că au făcut curat cu două zile în urmă, vitrinele par să nu mai fi fost igienizate de cel puțin câteva săptămâni.

“Dumnevoastră trebuie să ne explicați, că acum două zile ne-ați spus că ați făcut curat. Asta e curățenie făcută de două zile”, a spus ironic președintele ANPC, Mihai Culeafă, în timpul controlului.

ADVERTISEMENT

Mucegai, rugină, fire de păr și chiar gândaci congelați au găsit comisarii ANPC în vitrinele Lidl.

În urma neregulilor găsite, retailerul s-a ales cu amenzi de peste 350.000 de lei.

Un magazin din Ilfov riscă suspendarea pentru șase luni

Pentru un magazin Lidl situat în Ilfov există și propunerea de a fi închis temporar pe o perioadă de șase luni. De asemenea, în unele magazine ale retailerului s-a dispus sigilarea zonelor cu vitrine de refrigerare sau de congelare.

ADVERTISEMENT

În plus, produsele neconforme au fost retrase de la comercializare.

“Cei care nu respectă legea și nu se conformează, vor fi sancționați. Cei care respectă legea, sunt partenerii noștri”,  a mai precizat Mihai Culeafă.

Lidl nu este la prima abatere

Cu o lună în urmă, inspectorii ANPC au închis raioane din Penny, Profi, Lidl și Carrefour. Și atunci au descoperit nereguli grave și au aplicat amenzi în valoare totală de 180.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Pe lângă neregulile descoperite de ANPC, retailerul a retras de la comercializare două tone de produse alimentare contaminate. Este vorba despre două tone de chiftele despre care Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor spune că ar conține oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Uniunea Europeană.

Tot anul acesta, LIDL a retras de la comercializare un sortiment de ceai cu conținut ridicat de THC, substanța principală fiind din cannabis. DIICOT-ul a fost sesizat în acest caz.

 

ADVERTISEMENT