News

Amendă record pentru cea mai mare companie de asigurări din România. Care e motivul

26.01.2021 | 12:52
Amenda record pentru cea mai mare companie de asigurari din Romania Care e motivul
ADVERTISEMENT

Autoritatea de Supraveghere Financiară a sancționat cu amenzi de peste 3.78 de milioane de lei compania City Insurance SA.

Amenda a fost aplicată pentru că societatea nu a transmis instituției informațiile relevante necesare verificării programului de reasigurare.

ADVERTISEMENT

Președintele Directoratului City Insurance, Renato Szilagyi, a fost amendat cu 530.000 de lei, în timp ce vicepreședintele Buzerea Barbu Mircea s-a ales cu o amendă de 500.000 de lei.

Amendă record pentru City Insurance SA

În şedinţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din data de 20 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări – Reasigurări (SAR) a prezentat rezultatele activităţii de supraveghere realizate la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A.

ADVERTISEMENT

În cadrul procesului de supraveghere, ASF a solicitat City Insurance S.A. informaţii şi documente relevante necesare verificării programului de reasigurare al societăţii. Informaţiile solicitate nu au fost transmise Autorităţii, iar conducerea executivă şi conducerea superioară a societăţii nu s-au asigurat că informaţiile solicitate sunt disponibile astfel încât să fie puse la dispoziţie în termenul stabilit, ASF fiind astfel împiedicată, fără drept, în exercitarea atribuţiilor conferite prin lege. Prin urmare, Consiliul ASF a decis sancţionarea membrilor Directoratului şi ai Consiliului de Supraveghere”, se precizează într-un comunicat al ASF, potrivit Agerpres.

Amenzile acordate de Autoritatea de Supraveghere Financiară sunt următoarele:

  • Renato Szilagyi – președintele directoratului City Insurance – 530.000 de lei
  • Buzerea Barbu Mircea – vicepreședinte – 500.000 de lei
  • Spyridon Stavron Fotis – membru al directoratului – 500.000 de lei
  • Browne Woodthorpe Robert – președinte consiliu de supraveghere – 450.000 de lei
  • Rossler Max Walter – vicrepeședinte consiliu de supraveghere – 450.000 de lei
  • Pascale Cristian – membru consiliu – 450.000 de lei
  • Arampova Aelita – membru consiliu – 450.000 de lei
  • Papanikolau Epameinondas – membru consiliu – 450.000 de lei
ADVERTISEMENT

Potrivit Digi 24, City insurance se află pe primul loc pe piața de asigurări generale și de viașă cu o cotă de piață de 20.05%, urmată de Euroins România, Allianz-Țiriac, Omniasig și Groupama.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, sectoare care însumează peste 10 milioane de participanţi.

ADVERTISEMENT